Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toyota se ispričala

Toyota Hrvatska: Zabrinuti kupci zovu, nema dojava o kvaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do sada je Toyota na tržištu SAD-a i Europe povukla oko četiri milijuna vozila, od čega je osam modela s europskog tržišta.

U Toyota Hrvatska kažu kako posljednjih dana i u Hrvatskoj imaju povećan broj poziva zabrinutih vlasnika Toyota vozila, no nemaju točnu brojku koliko se klijenata javilo. Također ističu da za sada nije zabilježen niti jedan problem sa zaglavljivanjem papučice gasa, kvarom koji je ozbiljno narušio imidž Toyote, koja već desetljećima važi za jednog od najpouzdanijih, ako ne i najpouzdanijeg proizvođača automobila. 'Trenutačno traje prikupljanje podataka naše tehničke službe, provjeravaju se brojevi šasija kako bi se ustanovilo koji automobili spadaju u skupinu na kojoj je moguć kvar, nakon čega će svaki pojedini vlasnik takvog vozila biti obaviješten te pozvan u naš servis na besplatan pregled i zamjenu spornog dijela automobila', rekao je za Dnevnik.hr Marko Benvin iz Toyota Hrvatska. Benvin kaže kako ne može sa sigurnošću reći kada će imati potpune podatke jer moraju izmijeniti informacije s predstavništvima iz cijele Europe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozačko neiskustvo Umjesto kočnice stisnuo gas i proletio kroz izlog trgovine Slika nije dostupna 'Pa sve je dobro išlo' Na vozačkom ispitu umjesto kočnice stisnula gas...

Toyota se ispričala

Izvršni potpredsjednik japanskog automobilskog diva Toyote Shinichi Sasaki izrazio je u utorak 'iskrenu ispriku' za tehničke pogreške koje su dovele do povlačenja milijuna Toyotinih vozila u svijetu. 'Vlasnicima vozila koja su povučena i svim našim klijentima u svijetu izražavamo iskrene isprike za nanesenu štetu', izjavio je Sasaki na konferenciji za tisak u sjedištu Toyote u Nagoyi. Toyota je posljednjh tjedana povukla 4,5 milijuna vozila u Sjevernoj Americi i Europi te više desetaka tisuća u Kini, zbog papučice gasa koja može ostati zaglavljena u donjem položaju, pri dodavanju ubrzanja.

>> Ista tvornica: Nakon Toyote, povlače i Peugeot i Citroen

Proizvodnja i prodaja osam modela prekinuta je u Toyotinim pogonima u SAD-u, što predstavlja dosad neviđenu mjeru opreza u automobilskoj industriji.

Toyota Motor Europe je izdala priopćenje o povlačenju 8 modela Toyote u Europi, kako bi riješila potencijalni problem sa papučicom gasa. Procjenjuje se da se radi o brojci od 1,8 milijuna vozila u cijeloj Europi. Uključeni modeli i razdoblja proizvodnje su AYGO (veljača 2005. – kolovoz 2009.), iQ (studeni 2008. – studeni 2009.), Yaris (studeni 2005. – rujan 2009.), Auris (listopad 2006. – 5. siječanj 2010.), Corolla (listopad 2006. – prosinac 2009.), Verso (veljača 2009. – 5. siječanj 2010.), Avensis (studeni 2008. – prosinac 2009.), RAV4 (studeni 2005. – studeni 2009.) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene