Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak novog branda

Hyundai najavio Genesis G90

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hyundai je objavio dvije najavne skice svog novog modela G90 i prvog automobila koji će biti dio novoosnovanog luksuznog branda Genesis.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Svi novi automobili s Frankfurt International Motor Showa Slika nije dostupna INSIDER Što se zapravo skriva iza logotipa automobilskih proizvođača?

Prije nekoliko dana smo vas izvijestili kako je Hyundai odlučio osnovati zasebni luksuzni brand koji će ime i značku preuzeti od dosadašnjeg tzv. flagshipa Genesis, a sada stiže i najava prvog modela ove modelne obitelji koji će na korejsko tržište stići već sljedećeg mjeseca.

Riječ je o modelu G90 koji će naslijediti dosadašnji Equus i čija će zadaća biti ponuditi alternativu kupcima mercedesove S klase, BMW-ove serije 7 i drugim sličnim premium limuzinama.

Kada je riječ o dizajnu ovaj će model očito biti pod znatnim utjecajem studijskog vozila Vision G, čija je ustvari produkcijska izvedba, a izvori javljaju kako će ga pokretati 5,0-litreni V8 uparen s pogonom na sva četiri kotača.

Dakako, da bi uspio u ciljanom segmentu G90 će biti opremljen vrhunskom infotainment i sigurnosnom opremom te naprednim sustavima pomoći vozaču, kao i raznim inovacijama. Drugim riječima, kupcima će morati ponuditi najbolje od onoga čime Hyundai raspolaže.

Na kraju dodajmo kako će u Koreji ovaj automobil nosit ime EQ900, a linija Genesis bi do 2020. trebala lansirati čak šest novih modela, a nakon G90 na tržište bi trebao stići i G80, nasljednik spomenutog originalnog Genesisa. Nakon toga se može očekivati i nešto manji G70, kao i coupe te crossover srednje veličine i veliki SUV.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene