Honda je u Tokiju predstavila svoj novi model koji će se na raznim svjetskim tržištima naći tijekom iduće godine. Radi se o modelu Clarity Fuel Cell, odnosno limuzini koju pokreću gorive ćelije.


 

Ovaj je model dugačak 4895 mm, širok 1875 i visok 1475 mm, a u njega se može udobno smjestiti pet putnika što se može zahvaliti optimiziranoj veličini njegovog naprednog pogonskog sklopa za kojega u Hondi tvrde kako odgovara veličini konvencionalnog V6 pogonskog sklopa.

Vezani članci Slika nije dostupna TOP 5 - Mali automobili s velikom pričom Slika nije dostupna Provjera znanja – koliko dobro poznajete Hondu?

Drugim riječima, veličina ćelija je smanjena za 33% u odnosu na prvi FCX Clarity, a u isto je vrijeme povećana snaga i isporuka energije. Konkretnije, ovaj pogonski sklop razvoja snagu od 130 kW, odnosno 177 KS, a autonomija automobila iznosi nešto više od 700 km, dok je za punjenje spremnika potrebno oko 3 minute.

Na dizajn ovog automobila će se svakako trebati naviknuti, no činjenica je kako se radi o obliku koji je u ovom slučaju podređen svrsi, odnosno povećanju aerodinamičkih svojstava. Interijer je pak osjetno konvencionalniji i sličniji ostatku modelne obitelji ovog proizvođača.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.