Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizvodnja kreće krajem godine

Honda objavila dodatne informacije o novom NSX-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podsjetimo, Honda je na ovogodišnjem detroitskom auto salonu predstavila novu generaciju modela NSX.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Je li vrijedilo toliko čekati? Honda napokon predstavila produkcijski NSX Slika nije dostupna Napokon povratak legende Honda, odnosno Acura NSX stiže u Detroit

Točnije, s obzirom kako je riječ o američkom salonu na NAIAS-u je predstavljena Acura NSX. U svakom slučaju Honda je škrtarila na tehnički podacima, a taj je "nedostatak" sada donekle ispravljen.

Naime, službeno je potvrđeno kako će novi NSX pokretati novo razvijeni 3,5-litreni bi-turbo V6 kao dio naprednog Sport Hybrid SH-AWD sustava koji će uključivati i novi 9-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke, otraga smješteni električni motor pozicioniran između V6 i mjenjača te dva sprijeda smještena električna motora.

Nadalje, prizvođač se pohvalio vrhunskim hlađenjem pogonskog sklopa, izvrsnim aerodinamičkim svojstvima automobila te posebno njegovom izradom. Naime, u Hondi tvrde kako će konstrukcija ovog automobila zahvaljujući naprednim materijalaima i načinima izrade ponuditi novu razinu krutosti i čvrstoće što će se dakako pozitivno odraziti na vozne sposobnosti, ali i sigurnost ovog NSX-a.

Proizvodnja nove Acure NSX će započeti ove jeseni, a očekuje se kako će kupcima biti ponuđen opcijski track paket, kao i mnoge druge mogućnosti personalizacije vozila. Podsjetimo i kako je glavni inženjer ovog automobila već dao naslutiti da je u pripremi Type R izvedba, no na nju ćemo ipak morati pričekati još par godina.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene