Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika potražnja

FOTO: Redizajnirani VW Tiguan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagenova uspješnica Tiguan kreće u prodaju nekoliko tjedana prije planiranog datuma.

Razlog za požurnicu zapravo je vrlo jednostavan; Volkswagen je bio prisiljen ubrzati predstavljanje novog modela za nekoliko tjedana jer je ogromna potražnja za popularnim SUV-om dovela do toga da su svi postojeći modeli rasprodani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za sada koncept Volkswagen predstavio Tiguan GTE Slika nije dostupna Veći i zreliji automobil [VIDEO] Novi Volkswagen Tiguan

Redizajnirani VW Tiguan službeno će biti predstavljen u ožujku na međunarodnom auto salonu u Ženevi. No je VW već objavio podatak da će početna cijena novog Tiguana na njemačkom tržištu biti 24.175 eura. Za tu cijenu potencijalni kupci novog Tiguana mogu dobiti model s 1.4-litrenim TSI motorom sa 122 KS i Trend & Fun paketom opreme. Time će Tiguan ostati u istom cjenovnom razredu kao i prethodni model unatoč brojnim poboljšanjima.

Kako se čini na prvi pogled, nova osvježena varijanta biti će hit. Nakon redizajna Tiguan više nalikuje ostatku VW-ove linije što je trenutačno uočljivo po sofisticiranim LED dnevnim svjetlima, istaknutijoj prednjoj masci i sada već prepoznatljivim stražnjim svjetlima.

Što se tiče unutrašnjosti automobila, kupci osvježenog Tiguana od sada će imati najnoviji infotainment sustav s multifunkcionalnim upravljačem preuzetim iz sadašnjeg Golfa i nešto izmjenjenim kontrolama za klima uređaj. Pogonske jedinice po svemu sudeći ostati će iste kao i ranije s benzinskim i dizelskim agregatima u ponudi.

S pojavljivanjem Tiguana na tržištu 2007. godine započela je jedna od najnevjerojatnijih priča o uspjehu u povijesti njemačke auto-industrije. S gotovo mrtve točke ovaj VW model zauzeo je poziciju najprodavanijeg SUV-a u Njemačkoj. A da je tome tako i danas potvrđuje izvještaj njemačkog saveznog ureda za motorna vozila (Federal Bureau of Motor Vehicles and Drivers - Kraftfahrt-Bundesamt) objavljenog 6. Siječnja, koji pokazuje da je najprodavaniji SUV u Njemačkoj od Hamburga do Münchena i dalje VW Tiguan.

Razlozi za takvo oduševljenje Tiguanom očigledni su: s pet zvjezica na EuroNCAP sigurnosnom testu Tiguan je jedan od najsigurnijih SUV-va na tržištu a s ekonimičnim TDI i TSI motorima također je i jedan od najštedljivijih potrošača goriva u klasi. Osim toga, Tiguan krasi vrlo kvalitetna izrada i osjećaj udobnosti. Takav omjer cijene i kvalitete teško je naći kod konkurencije što potvrđuju brojni testovi i usporedbe kojima je Tiguan tijekom godina bio detaljno podvrgnut.

Tiguan je od svog prvog pojavljivanja jedan od najpopularnijih VW modela na svim svjetskim tržištima. Što se tiče domaćeg, njemačkog tržišta, prosječni udio prodaje Tiguana u segmentu kompaktnih SUV-ova za 2010. godinu iznosi 21 posto, dok je taj udio na području cijele Europe oko 12 posto.

Od kada je Tiguan prvi puta sišao s proizvodne trake, diljem svijeta prodano je 572.000 primjeraka a kako nam se čini, Touaregov mlađi brat s osvježenim i modernijim izgledom i tehnološkim poboljšanjima nastaviti će nizati uspjehe izlazećeg modela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene