Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo za Amerikance

Honda predstavila Civic coupe i sedan koncepte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Honda je na ovogodišnjem auto salonu u Detroitu predstavila devetu generaciju Honde Civic s novim konceptom u dvije karoserijske izvedbe, a japanski proizvođač kaže da će oba vozila uz suptilne promjene na vanjskom izgledu nuditi znatno kvalitetniji interijer u usporedbi s postojećom generacijom Civica.

Sudeći po prošlim iskustvima s Hondinim konceptima, postoje velike šanse da će proizvodne verzije modela s dvoja i četvera vrata izgledati vrlo slično ovome što vidimo na slikama. A to posljedično znači da će dizajnerski gledano, Honda Civic Coupe krenuti stopama većeg brata, Honde Accord.

Pročitajte i ovo Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga" Slika nije dostupna Međunarodna prezentacija [VOZILI SMO] Honda Civic Type R

Nažalost, oba modela su predviđena za američko tržište i suprotno nadanjima, neće zamijeniti europske inačice koje čeka mirovina krajem 2011. godine.

Honda Civic s petera vrata za europsko tržište i dalje će se proizvoditi u Velikoj Britaniji i što se tiče mehanike, dijelova i slično, nije ni na koji način povezano s modelima za SAD. Uvođenje ovih novih modela na američko tržište ni na koji način neće utjecati na buduću prodaju Hondinog hatchbacka u Europi.

Što se tiče Honde Civic sedan koncepta prednja maska ima nešto opakiji karakter od trenutnog dizajnerskog jezika Civica, ali donja rešetka i prednji farovi čine se nekako poznati. Na stražnjem kraju pak stoje nova stražnja svjetla i redizajniran poklopac prtljažnika koji dominira cijelim stražnjim krajem.

Civic za američko tržište pogonit će jedinice s i-VTEC sustavom dok bi hibridna verzija koja je još uvijek u razvojnoj fazi trebala uspješno kombinirati Integrated Motor Assist tehnologiju benzinskih motora u kombinaciji s elektromotorom i Hondinih prvih litij-ionskih baterija.

Honda prodaje preko 90.000 Civica svake godine diljem SAD-a. Američki kupci k tome su u prosjeku i najmlađi kupci Hondinih vozila, s prosječnom dobi od 35 godina.

Preko 95 posto svih Civica prodanih u SAD-u tijekom 2010. godine proizvedeno je u SAD-u i Kanadi, u saveznoj državi Indiani, odnosno u Allistonu, Ontario.

Po ovim konceptima imamo priliku vidjeti kako će novi Hondini modeli izgledati. Jedva čekamo baciti oko na modele za europsko tržište kao i informacije o novim VTEC motorima!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene