Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zelena misija

FOTO: Električni trkaći superbike iz Mission Motorsa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mission Motors je na međunarodnom moto showu u Long Beachu predstavio 'Mission R, a riječ je o električnom trkaćem superbikeu.

S najnovijom pogonskom tehnologijom i trkaćim dizajnom, novi 'zeleni' superbike bit će službeni predstavnik ove tvrtke u nadolazećoj sezoni 2011. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Požar progutao naselje VIDEO: Amaterska snimka eksplozije u San Franciscu! Slika nije dostupna Eksplozija plinovoda Veliki požar u San Franciscu

'Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Mission R, naš kompaktni i snažan tvornički električni trkaći motor', rekao je Edward West, osnivač Mission Motorsa. 'Ovaj motor predstavlja vrhunac svega onoga što smo naučili tijekom godina o električnim pogonskim sustavima i izradi motora'.

Pri izradi Mission R-a koristili su najnovije komponente iz MissionEVT-a, odjela Mission Motorsa koji se bavi tehnološkim razvojem električnih pogonskih sklopova. Mission R ima baterije kapaciteta 14.4 kWh i snagu od 141 KS u paketu manjem od modernog superbikea s 600 kubika.

Trofazni indukcijski AC motor s tekućim hlađenjem stvara 155 Nm okretnog momenta, koji spremno čekaju u rasponu od same 0 do 6400 okretaja u minuti, i lansiraju Mission R do maksimalne brzine od preko 258 km/h u samo jednoj brzini. Ukupna težina motora iznosi 247 kg.

Šasija Mission R-a, koju je dizajnirao James Parker, primjer je potpuno novog dizajna koji je ekipi iz Mission Motorsa omogućio ugradnju dosta teškog i velikog električnog motora u šasiju bez kompromitiranja ravnoteže motora. Novi aerodinamični industrijski dizajn motora djelo je Tima Prenticea iz Motoniuma, a neke od glavnih karakteristika su manja prednja površina i agresivna ergonomija.

'Utrkivanje nam je u krvi', rekao je West. 'Mission Motors sudjelovao je u povijesnoj, prvoj ikada, TTXGP utrci na Isle of Man 2009. godine. Kasnije te godine, otišli smo u Bonneville Salt Flats i postavili AMA brzinski rekord u klasi električnih motora 2009. Uz pomoć naših sponzora, Texas Instrumentsa i Pectel/Coswortha, da spomenemo neke, s velikim zadovoljstvom najavljujemo povratak utrkama u sezoni 2011. s fenomenalnim Mission R-om. Pritisak koji je prisutan na trkaćim stazama jedan je od ključnih načina na koji razvijamo našu tehnologiju. Pomičući granice mogućega s električnim pogonskim sklopovima oblikovati će budućnost moto sporta, ali i budućnost svih oblika prijevoza'.

Mission R debitirat će na stazi početkom 2011. a između ostaloga (utrka, raznih događanja i demonstracija) sudjelovat će i u TTXGP seriji, natjecanju motocikla s nultom emisijom štetnih plinova.

Još malo o Mission Motorsu
Mission Motors je tvrtka koja proizvodi električna vozila i stvara najnaprednije elekrične motore na svijetu pomoću dostignuća koje ostvaruje u razvoju vodećih EV pogonskih sklopova i tehnoloških rješenja u svom MissionEVT odjelu.

Sjedište tvrtke nalazi se u San Franciscu na sjeveru Kalifornije, a ljudi odgovorni za visoku reputaciju Mission Motorsa su elitni tim inženjera s bogatim iskustvom u moto sportu, automobilizmu, robotici, razvoju softvera i slično koji koriste svoja znanja i iskustva u razvijanju tehnologija koje maksimalno iskorištavaju potencijal električnih podvozja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene