Obavijesti Video Pretražite Navigacija
100 godina trkaće povijesti

Chevrolet Corvette Centennial Edition

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Chevrolet ove godine slavi 100. godišnjicu svog postojanja, a to će proslaviti posebnim izdanjem svoje Corvette... Chevrolet Corvette Centennial Edition.

Tvrtku Chevrolet osnovao je prije stotinu godina jedan od prvih profesionalnih vozača utrka, Louis Chevrolet, a ne postoji bolji način da proslave 100. godišnjicu postojanja i tradiciju proizvodnje sportskih automobila od posebnog izdanja slavne Corvette. Posebno izdanje nosi naziv Chevrolet Corvette Centennial Edition.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstavljen Jaguar C-X16 koncept Slika nije dostupna Alfa Romeo 4C koncept u boji tekućeg metala

Slavljenički model dolazi u elegantnoj crnoj boji karoserije s jedinstvenim detaljima i naprednom tehnologijom karakterističnom za Corvette. Posebni 'Centennial Edition' paket bit će dostupan za sve modele Corvette od Grand Sporta do Z06 i ZR-1, koji će ljubitelji ove marke moći kupiti od ovoga ljeta.

Centennial Edition paket opreme inspiriran je Chevroletovim trkaćim korijenima koji su vrlo živi i danas uzimajući u obzir međunarodno priznate vrhunske trkaće rezultate Corvette i udio tvrtke u tržištu proizvodnih sportskih automobila.

'Utrkivanje i visoke performanse čine sam temelj Chevroleta, a tu tradiciju nastavljamo i danas s Corvettom', rekao je Rick Scheidt, dopredsjednik odjela marketinga Chevroleta. 'Centennial Edition, osim što obilježava našu 100. godišnjicu postojanja, ponovno gura Corvette u prvi plan za novu generaciju obožavatelja sportskih automobila', dodao je.

Chevrolet Corvette Centennial Edition odražava trkaću tradiciju Chevroleta, ali na vrlo elegantan i moderan način s pomalo zlokobnim tonom. U slavljenički paket ulazi posebna crna boja karoserije 'Carbon Flash Metallic', zatim jedinstveni 'Centennial Satin Black' naplatci i crvena kočiona kliješta, te posebnim logom s brojem 100 i likom samog Louisa Chevroleta. Gore spomenuti naplatci izrađeni su od laganog aluminija, a na Z06 modelu krasi ih tanka crvena linija. Na coupe, kabriolet i Grand Sport modelima u ponudi su 18-inčni i 19-inčni naplatci dok na Z06 i ZR-1 dolaze naplatci od 19 i 20 inča.

Pravi zaljubljenici u Corvette primjetit će još jedan detalj, povijesnu oznaku s prekriženim zastavama na haubi koja umjesto tradicionalnog 'fleur-de-lis' simbola u ovom slučaju nosi oznaku '100'. Logo slavljeničkog izdanja s likom Louisa Chevroleta također se nalazi i u unutrašnjosti masivnih crnih naplataka te u sredini upravljača a brojka 100 utisnuta je u naslonjače za glave.

Elegantna crna boja karoserije proteže se i u unutrašnjosti automobila koju naglašavaju kontrastni crveni prošivi na upravljaču, sjedalima, komandnoj ploči i ručici mjenjača te ručnoj kočnici.

Chevrolet je prije nekoliko dana ponudio prvi primjerak, Centennial Edition Z06 Corvette, na Barrett-Jackson aukciji za sakupljače automobila, a sav prihod bit će doniran u dobrotvorne svrhe. Z06 Centennial Edition koji je ponuđen na aukciji ujedno je i 100-ti primjerak s proizvodne trake s identifikacijskim brojem na šasiji koji će završavati znamenkama '00100'.

Chevrolet Corvette Z06 Centennial Edition (VIN 100), model koji je ustupljen na aukciju, temelji se na proizvodnom 3LZ modelu s Z07 performance paketom, novom karbonskom haubom s Z06 modela i CFZ karbonskim paketom koji uključuje:

* Bose vrhunski audio sustav s navigacijom i USB priključkom
* Bluetooth hands-free povezivost
* Elektronički podesiva i grijana sjedala
* Memory paket, 'Head Up Display' i elektronički podesiv upravljač

Z07 performance paket: Brembo keramičke kočnice, Magnetic Ride Control, 19 i 20-inčni kotači sa Michelin pneumaticima.
CFZ paket: karbonski pragovi, prednji spliter, krov od karbona, karbonska hauba

Chevrolet Corvette ZR-1 Centennial Edition:
Motor:
6,2 litreni V8 supercharged (smješten sprijeda)
Snaga: 638 KS @ 6500 rpm... 819 Nm @ 3800 rpm
Mjenjač: 6 brzinski ručni
Pogon: zadnji
Masa: 1530 kg
Max brzina: 330 km/h
Ubrzanje: 0-100 km/h 3,2 sekunde... 0-200 km/h 10,3 sekunde
402 metra: 10,6 sekundi

Chevrolet Corvette Z06 Centennial Edition:
Motor:
7 litreni V8 (smješten sprijeda)
Snaga: 506 KS i 637 Nm
Mjenjač: 6 brzinski ručni
Pogon: zadnji
Masa: 1437 kg
Max brzina: 320 km/h
Ubrzanje: 0-100 km/h 3,9 sekunde... 0-200 km/h 11,9 sekunde
402 metra: 11,7 sekundi

Najveći ponuđač na gore spomenutoj aukciji također će dobiti i tzv. Corvette Engine Build Experience Program koji omogućava kupcima Z06 ili ZR-1 modela da sudjeluju u sastavljanju svog vlastitog motora, naravno uz velikodušnu pomoć stručnjaka iz Chevroleta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene