Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ford Tourneo Custom Concept

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ford je predstavio vrlo zanimljiv Tourneo koncept koji će uz B-MAX imati premijeru na nadolazećem auto salonu u Ženevi.

Kako nam se bliži auto salon u Ženevi, internetske stranice vrve novitetima ne bi li proizvođači automobila privukli još više pažnje posjetitelja i potencijalnih kupaca i prije otvaranja salona. U moru novih serijskih modela, proizvođači aktivno rade i na imidžu svog brenda i razvoju konceptualnih studija kojima kupcima žele pružiti naznaku onoga što mogu očekivati u budućnosti. Jedna takva dolazi nam i iz Forda. Dinamičan novi Ford Tourneo Custom Concept donosi novi val energije i stila u klasu kombija. Ovaj moderan i kvalitetno opremljen kombi namijenjen je kupcima koji traže funkcionalnost, prostornost ali i stil.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Tourneo Custom Concept tako sadržava niz novih elemenata koje smo inače navikli vidjeti u drugim klasama vozila, ponajprije gradskim automobilima s dvoja i četvora vrata. Ovdje ponajprije mislimo na novi dizajn interijera s kokpitom koji je orijentiran ka vozaču, te luksuzno opremljenu kabinu s mnoštvom ukrasnih elemenata koju prije svega odlikuju visoko-kvalitetni materijali tipični za limuzine više klase.

S novim konceptualnim kombijem, Ford će prikazati i cijeli niz pametnih tehnoloških rješenja poput višestruko podesivih stražnjih sjedala koja se također mogu i u potpunosti ukloniti, zatim naprednog SYNC sustava s glasovnim sučeljem i Emergency Assistance funkcijom, te najnovijih ECOnetic pogonskih sklopova s niskom emisijom CO2.

Svojim modernim izgledom, ovo konceptno vozilo utjelovljuje onaj isti dinamičan karakter kao i Fordovi putnički automobili koji slijede dizajnersku filozofiju koju proizvođač naziva Kinetic Design, prepoznatljivu po dojmu kretanja čak i kada automobil stoji na mjestu.

Estetski dojam dodatno obogaćuju stilski detalji poput kromiranog okvira prednje rešetke, LED osvjetljenja na prednjem kraju i 18-inčnih alu naplataka modernog dizajna. Ovo je potpuno novi stil i razina opremljenosti za ovu klasu vozila kojom Ford namjerava privući mlađe kupce s aktivnim životnim stilom koji žele stilski i kvalitetno opremljeno prijevozno sredstvo.

U unutrašnjosti vozila nalazimo komandnu ploču koja je orijentirana ka vozaču s tehnološkim elementima koje inače nalazimo u Fordovim automobilima. Poput eksterijera, i interijer prati iste smjernice tzv. Kinetic Design filozofije s dinamičnim i oštrim linijama komandne ploče koji se nastavljaju na bočnim plohama.

Putnici na stražnjim sjedalima uživati će u prostranom i luksuzno opremljenom prostoru. Stražnja sjedala su potpuno novog dizajna a ista vrlo lako mijenjaju konfiguraciju te ih se može i u potpunosti ukloniti. Isto omogućava da se interijer vozila maksimalno prilagodi potrebama, bilo za posao ili slobodno vrijeme.

Luksuzan i prostran dojam interijera dodatno naglašava ekskluzivna dvobojna kombinacija bež kožnih presvlaka s umetcima od tkanine i tamnosivih ploha.

Bogata opremljenost i moderan izgled popraćeni su i vrlo respektabilnim performansama uz štedljivu potrošnju goriva. Tourneo tako pogone dodatno unaprijeđene verzije Fordovog 2.2-litrenog Duratorq TDCi dizelskog motora koji je prvi puta predstavljen 2011. godine. Novi agregat dolazi standardno opremljen s automatskom Start/Stop tehnologijom koja bi trebala zajamčiti najnižu potrošnju u klasi. Spomenuti Duratorq dizelski agregat biti će dostupan u tri verzije, sa 100, 125 i 155 KS pri čemu su sve uparene s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem dok se snaga prenosi na prednje kotače.

Tourneo Custom Concept temelji se na Fordovoj novoj globalnoj platformi koja je projektirana na način da pruža voznu dinamiku poput gradskih automobila, uključujući i agilne karakteristike i dobar odaziv komandi, veću udobnost u vožnji i manje buke u unutrašnjosti vozila.

Predstavljanjem novog Tourneo Custom Concept vozila Ford dodatno najavljuje dolazak potpuno nove generacije gospodarskih vozila a pun raspon modela biti će predstavljen tijekom godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene