Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolje performanse u segmentu

Fiat 500X - Nova dimenzija nepogrešivog modela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dizajniran u Centro Stile Fiat, novi 500X predstavlja novu dimenziju nepogrešivog modela 500 u kojem se spajaju stil ikone i moderni crossover koncept, uz dodatak respektabilnih terenskih sposobnosti inačice koja je savršena za vožnje na otvorenom.

Novi Fiat 500X proizvodi se u nadograđenoj SATA (Società Automobilistica Tecnologie Avanzate) tvornici u mjestu Melfi koja već uključuje proizvodne linije za novi Jeep Renegade, prvi Jeep koji se za globalno tržište proizvodi u Italiji, odnosno izvan Sjedinjenih Država.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv" Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga"

Uz nepogrešiv izričaj ”Made in Fiat” dizajna ovaj model 500X nudi fleksibilnost, racionalnost i kvalitetu, sve čvrsto spojeno u kompaktne dimenzije, te mnoštvo prostora u unutrašnjosti i odabir premium materijala i tkanina, kao i najsofisticiranijih tehnologija u službi sigurnosti, udobnosti i dobrobiti u putničkoj kabini. Fiat 500X je ležerno, zabavno vozilo koje možete ”nositi” svaki dan, kao originalni komad odjeće s mekanim oblicima za maksimalnu slobodu kretanja, te koje će sigurno odražavati osobnost svog vozača zahvaljujući mnoštvu dostupnih opcija za prilagođavanje.

Prilikom predstavljanja bit će dostupne 2 izvedbe (jedna više 'urbana', a druga idealna za slobodno vrijeme), 5 paketa opreme (Pop, Popstar, Lounge, Cross i Cross Plus), 4 motora (140 KS 1.4 Turbo MultiAir II, 110 KS 1.6 "E-torQ", 120 KS 1.6 MultiJet II i 140 KS 2.0 MultiJet II), 3 pogonska sustava (prednji, prednji sa "Traction Plus" sustavom i pogon na četiri kotača), 3 mjenjača (pet-stupanjski ručni, šest-stupanjski ručni i devet-stupanjski automatski), 12 vanjskih boja, 8 različitih dizajna kotača od lake legure (16", 17 " i 18") i 7 različitih konfiguracija unutrašnjosti.

Fiat priprema veći crossover

Novi 500X nudi "Mood Selector" sustav odabira načina vožnje, koji djeluje na motor, kočnice, upravljač, automatski mjenjač i pogon na četiri kotača, čime se omogućuje odabir tri različita načina ponašanja vozila na osnovi stila vožnje, onog koji najbolje odgovara situaciji ili uvjetima na cesti. Uz aktiviranje preko prekidača sa tri položaja na središnjem tunelu, sustav je dostupan u svim izvedbama ovog novog Fiatovog crossovera, uz izuzetak izvedbe 500X Pop te nudi specifične funkcije ovisno o izvedbi pogonskog sklopa vozila.

Novi Fiat 500X može se pohvaliti najboljim performansama u segmentu, u smislu udobnosti i niske razine buke, vibracija i grubosti, zahvaljujući visokoj prirodnoj frekvenciji karoserije i širokoj uporabi akustičkih izolacijskih materijala.

Spojevi karoserije s mehaničkim elementima i pogonskim jedinicama tako su izvedeni kako bi se osigurala veća krutost, što dodatno smanjuje buku unutar putničke kabine.
Novi 500X je automobil za opuštena i ugodna putovanja, djelomično zahvaljujući konstrukciji McPherson neovisnog ovjesa, kako na prednjim, tako i na stražnjim kotačima.

Fiat 500X nudi najbolji sadržaj u ovoj klasi u smislu udobnosti i praktičnosti, zahvaljujući Uconnect™ sustavima s 5 ili 6,5 inčnim dodirnim zaslonima koji omogućuju pristup radio prijemniku, multimediji, telefonu i Uconnect™ LIVE uslugama. Obje izvedbe dolaze s Bluetooth sučeljem, audio priključkom, USB priključkom i sustavom glasovnih naredbi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene