Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvoren posebno za kultni Wörthersee festival

Fabia RS 2000 roadster koncept

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovogodišnji GTI skup koji se ovih dana održava u Reifnitzu, kod austrijskog jezera Wörthersee, i ovoga će puta privući ljubitelje tuniranih automobila iz cijele Europe po 30. put, a Škoda je ovu priliku odlučila dobro iskoristiti.

Ove godine Škoda će definitivno prigrabiti glavninu pažnje na Wörthersee festivalu svojim preludim izlošcima među kojima se nalazi nova Fabia RS 2000 koncept posebno osmišljen za ovaj jubilej, ali i rally Fabia Super 2000 te Fabia Monte Carlo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Škoda Rapid – nova klasa Škoda vozila Slika nije dostupna Audi povećao Sportback familiju

'U današnje doba, godišnji GTI skup vrlo je popularan među obožavateljima jakih motora i sportskih paketa opreme i postao je nešto poput tuning meke za ovaj dio Europe', kaže šef Škode, Winfried Vahland. 'Svatko tko jednom posjeti ovaj skup, uvijek se poželi vratiti. Jubilarna 2011. savršena je prilika da predstavimo naše sportske modele te da se pobrinemo da svatko uvidi da Škoda zaista ima štošta za ponuditi ovdje'.

Povodeći se iskustvom iz uspješnog Fabia Super 2000 rally automobila, dizajneri u Škodi stvorili su doista originalni roadster s jednim jedinim ciljem na umu: dinamičnosti i užitka sportske vožnje.

Koncept se temelji na Škodinom rally modelu s proširenom karoserijom, a Fabia RS 2000 nudi dovoljno prostora da se u njega ugodno smjeste četiri putnika. Osim fantastičnog pogleda, strmo nakošeno vjetrobransko staklo pruža i stalni dotok svježeg zraka i osjećaja slobode.

Od tehničkih karakteristika automobila saznali smo samo da ima pogon na sve kotače te da koristiti novi 2.0 litreni bi-turbo motor s preko 200 KS. Težina vozila je oko 1.200 kg.

Ljubitelji Škoda Motorsporta mogu se veseliti Fabia Super 2000 rally automobilu koji je prošle sezone bio nepobjediv i doslovno je dominirao svjetskim prvenstvom u rallyju, u IRC seriji (Intercontinental Rally Challenge).

Na Škodinom štandu na Wörthersee jezeru tako će se naći upravo pobjednički automobil kojim je Austrijanac Raimund Baumschlager osvojio svoje deseto austrijsko rally prvenstvo.

Sve u svemu, ovo je prilično dramatična verzija Škodinog relativno neupečatljivog hatchbacka i nama izgleda sasvim cool. Međutim, štand na Wörthersee Touru vjerojatno je jedino mjesto gdje ćemo moći vidjeti ovaj automobil jer nema naznaka o serijskoj proizvodnji. Baš šteta!

Southern Wörthersee 2011 Teaser:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene