Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlet u nepoznato

Dacia predstavila svoj prvi cross-over - Sandero Stepway

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjski nacionalni automobilski div Dacia po prvi put se okušao na nepoznatom terenu, cross-overu između automobila i terenca.

Novi Dacijin model zove se Sandero Stepway, a njegova osnovna serija bit će spreman za prodaju već u studenom mjesecu ove godine. Stepway će na tržište izaći dva motora, 1,6 litrenim benzinac snage 90 konja te 1,5 litrenim dizelašom od 70 konjskih snaga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Nova Dacia Duster – modernizirana i atraktivnija što predstavlja mogući problem za sve kupce! Slika nije dostupna TEST TEST: Dacia Logan MCV Stepway – dokaz da povoljno ne mora značiti neuglađeno

Potrošnja u benzinskoj verziji iznosi 7,6 litara na 100 kilometara, dok u dizelskoj verziji potrošnja pada na samo 5,3 litre na 100 kilometara. Cijena Sandrero Stepwaya u Španjolskoj će biti, prema njihovim najavama, 10.000 eura. U Rumunjskoj, s druge strane, odbijaju precizirati kolika će biti cijena Stepwaya, sve do puštanja u prodaju u Bukureštu.

Unutrašnjost Stepwaya ne sadrži neke novitete, već su oni uglavnom izraženi na vanjštini ovog poluterenca. Dacijin model zbog krize nije predstavljen na međunarodnom automobilskom sajmu u Bukureštu, već je predstavljen na auto showu održanom u Barceloni. Stepway će se u Latinskoj Americi prodavati s Renaultovom oznakom i po cijenama od 13.000, do 16.000 eura, ovisno o modelu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene