Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dacia Duster limuzina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina studenata na postdiplomskom studiju u Rumunjskoj pretvorila je Daciu Duster SUV u limuzinu

Inženjeri Renault Technologie Roumanie programa htjeli su dokazati da je Dacia Duster doista svestran automobil koji je sposoban iznenaditi. Skupina od 23 postdiplomskih studenata četiri je mjeseca radila na projektu transformacije Dacia Duster SUV-a u limuzinu pri čemu treba spomenuti da je glavna ideja vodilja studenata bila stvoriti ured na kotačima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži?

Shodno nazvan Mobile Office Duster jedinstven je koncept koji se nikada neće pojaviti u serijskoj proizvodnji. Cilj projekta bio je omogućiti studentima da iskuse kako to izgleda raditi na pravom projektu stvaranja automobila, a točnije radi se o studentima magistarskog studija IPA (Engineering Projects Auto), na Sveučilištuima u Craiovi, Bukureštu i Iasiju.

U pokušaju da masu automobila zaustave oko 1.6 tona, studenti su uklonili prednje suvozačevo sjedalo a prtljažni prostor u potpunosti izbacili iz jednadžbe tako da se u unutrašnjosti u ovoj limuzinskoj konfiguraciji sada nalaze četiri udobne fotelje s televizorom i android tabletom. U crno-bijeloj kombinaciji boja i visoko-kvalitetnim materijalima, kabina odaje dojam luksuza i komfora.

Studenti su produženu karoserijsku formu postigli na način da su Dusterovu šasiju prepolovili kod B stupova te dodali 1.5 metara metala. S toliko dodatnog prostora na raspolaganju odlučili su ugraditi dosta opreme ne bi li putnici unutar limuzine uživali u ultimativnom komforu. Ovo je pritom najduža Dacia ikada s ukupnom dužinom od 5.83 metra dok je međuosovinski razmak 4.19m.

Pod poklopcem se nalazi isti 1.6-litreni benzinac a nepromijenjen je ostao i ovjes. Kako se mali benzinac nosi s ovolikom masom, istim kočnicama i uvećanim dimenzijama ostaje pitanje.
 

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene