Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Concept One predstavljen na prestižnom okupljanju Concorso d’Eleganza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovog vikenda hrvatski proizvođač supersportskog automobila, Rimac Automobili, predstavio je svoj Concept One na prestižnom okupljanju u talijanskoj VIlli d'Este.

Veličanstven park oko Grand Hotela Villa d’Este i Villa Erba u mjestu Cernobbio na jezeru Como još jednom je bio transformiran u jedinstven izložbeni prostor za najljepše automobile i motocikle iz davnih dana bokom uz bok s najraskošnijim konceptnim vozilima današnjice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži?

Najbolji i najljepši primjerci automobilističkog svijeta kao i rariteti, povijesni i moderni, borili su se za naklonost vijeća sudaca i publike. U kategoriji konceptnih automobila i prototipova sudjelovalo je sedam jedinstvenih i ekskluzivnih automobila a uz njih i Rimac Concept One. Redom to su bili Pininfarina Cambiano, Alfa Romeo 4C, Bertone Jaguar B99, Rinspeed Dock+Go, Ford EVOS Concept, Italdesign Giugiaro Brivido i Lexus LF-LC.

Concorso d'Eleganza prvi je puta održan na toj istoj lokaciji davne 1929. godine a ovaj prestižni događaj u Villi d'Este danas se smatra jednim od najtradicionalnijih i najprestižnijih događaja na svijetu koji slavi ljudsku kreativnost, inovativnost i osjećaj za ljepotu.

Okružen ovim izvanrednim i prekrasnim automobilima, Rimac Concept One ističe se u masi svojom potpuno funkcionalnom pogonskom tehnologijom i činjenicom da 2014. godine kreće u proizvodnju. Concept One nema samo visoku estetsku vrijednost koju karakterizira dojam luksuza i stila već se pod karbonskom ljušturom krije i prava tiha zvijer.

Da podsjetimo, četiri električna motora s ukupno 1088 KS snage pružaju nezaboravno iskustvo vožnje pravog superautomobila. Rimac Concept One tako postiže ubrzanje od mrtve točke do 100 km/h za tek 2.8 sekundi i nastavlja ubrzavati do ograničene maksimalne brzine od 305 km/h. Pri tome, 92kWh energije koliko iznosi kapacitet baterija dovoljno je za autonomiju od maksimalno 600 km.

Rimac Automobili osmislio je i vlastiti All Wheel Torque Vectoring System (R-AWTV) koji kontrolira rad svakog od četiri elektromotora i kotača neovisno jedan od drugoga za optimalnu voznu dinamiku. Spomenuti R-AWTV sustav omogućava vozaču da prilagodi ponašanje automobila svojim željama i potrebama ovisno o vještinama i samopouzdanju samog vozača pri čemu R-AWTV može biti podešen za agresivnu vožnju uz orijentaciju ka nad-upravljanju ili za sigurnu i neutralnu vožnju.

Čak i kad Concept One krene u proizvodnju, Rimac Automobili planira svaki pojedini primjerak izrađivati ručno pri čemu će svaki primjerak biti poseban i jedinstven. Proizvodnja će biti ograničena na 88 jedinica s tempom proizvodnje od 10 do 15 automobila godišnje. Svaki Concept One biti će prilagođen željama kupaca koji će neovisno o izboru boja ili tkanina dobiti pravo remek-djelo.

Kako je bilo na prestižnom okupljanju pogledajte u našoj foto galeriji kao i u dva video priloga!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene