Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobri savjeti

Cijena goriva opet ide gore, ali ima načina kako uštedjeti...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ponoći novo poskupljenje goriva. Cijene će biti veće i za 10 lipa. Nova cijena najprodavanijeg Eurosupera je 10,38 kn, Eurodizel ide gore za 11 lipa i nova cijena je 9,80 kn. Prosječni spremnik tako je skuplji za nešto više od 5 kuna. Veća potrošnja zimi ionako zadaje glavobolju vozačima. Evo nekoliko savjeta kako ipak u zimskom razdoblju uštedjeti.

Strugalicom i ventilacijom do čistog automobila. Mnogi najprije upale automobil, a tek onda krenu s čišćenjem. No, ispada da to baš i nije najsretnije rješenje. Auto treba upaliti tek kada je čist, rekao nam je Marko Tomac, zamjenik glavnog urednika AMS.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potvrđeno je Vlada objavila nove cijene goriva Ekološki incident u Velikoj Gorici - 1 prekršajne prijave Ekološki incident! Gorivo izlijevali u sustav odvodnje, ali uvjeravaju da zagađenja nije bilo: "Osjetili smo miris"

Zaboravljeni krovni nosači, dodatno će povećati potrošnju, no na neke potrošače ne možemo utjecati. 'Auto opterećen klima uređajem, audio uređajem, svjetlima, grijanjem, grijanjem sjedala, da svi oni u većoj ili manjoj mjeri utječu na potrošnju', kaže Tomac.

>> Koji auto vozite? Evo koji će poskupjeti, a koji pojeftiniti!

Nekoliko kuna u svom novčaniku možete uštedjeti i tako da prilikom stajanja na semaforu ugasite svoj automobil. Visoka cijena goriva, mnogim vozačima, posebno zimi zadaje glavobolju. 'Kad je na podlozi bljuzga, grude, snijeg, potrošnja raste, a isto tako zimi se vozimo sporije u nižim brzinama pa je potrošnja i zbog toga veća ', upozorava Tomac.

Najava novog snijega, u kombinaciji sa skupljim gorivom od ponoći, nikako ne idu na ruku vozačima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene