Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodatni luksuz

BMW razmišlja o seriji 9 kao konkurentu Mercedes-Maybach S klasi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pravilu vrlo pouzdani izvor kada je riječ o BMW-u, bmwblog.com, javlja kako vodstvo ovog bavarskog proizvođača razmatra mogućnost lansiranja konkurenta mercedesovom revitaliziranom Maybachu u liku Mercedes-Maybach S klase.

 

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Uskoro u programu Nove TV Kolinda Grabar-Kitarović u ulozi kakvu još niste vidjeli. Bivša predsjednica u hit-seriji "Dar Mar" glumi samu sebe, otkrila nam je što joj je bilo najteže Slika nije dostupna Željezna lady Nje se boje čak i Apple i Google: U Hrvatskoj boravi žena koja je bila inspiracija za seriju Borgen

Konkretnije, ta bi uloga pripala limuzinskoj seriji 9 koja bi tako unutar BMW-ove ponude preuzela mjesto tzv. flagshipa, odnosno predvodnika ponude.

Kako bi luksuzniji model smješten iznad serije 7 mogao izgledati BMW nam je već dao naslutiti s konceptnim modelom Vision Future Luxury koji je prilikom predstavljanja i opisan kao "dugoročan prikaz vizije modernog luksuza za BMW".

Drugim riječima, potencijalni produkcijski automobil bi bio produljena izvedba serije 7 ukupne duljine oko 5,5 m s bogatom i naporednom opremom, uključujući i laserska prednja te OLED stražnja svjetla i sl. Neobično rješenje B stupa i straga ovješena stražnja vrata bi bila zamijenjena onim konvencionalnim. Motorizacija bi bila preuzeta iz gornjeg dijela ponude serije 7.

Sama potencijalna serija 9 još uvijek nije dobila zeleno svjetlo za razvoj, no ako bi se to dogodilo tada bi ovaj model na tržištu mogli očekivati već do 2017. Šanse su navodno sve veće s obzirom kako je navodno Harald Krüger, budući šef BMW-a koji će kormilo preuzeti u svibnju, veliki pobornik te ideje.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene