Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlači 1,3 milijuna vozila u svijetu

BMW na servis poziva i sve hrvatske vlasnike automobila serija 5 i 6

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW povlači oko 1,3 milijuna vozila diljem svijeta zbog mogućih problema sa akumulatorom koji bi, u ekstremnim slučajevima, mogli dovesti do požara, prenosi BBC.

Automobili uključeni u opoziv su modeli serije 5. i 6. proizvedeni između 2003. i 2010. godine. Kompanija je priopćila da je primila devet izvješća o kvarovima, ali joj nije poznato da su ti kvarovi rezultirali ozljedama. Vlasnici trebaju vozila dovesti kod ovlaštenih distributera za popravak. Tvrtka navodi da poklopac akumulatora s kablovima može biti krivo montiran.

>> BMW izbacio novi M6 sa bi-turbo motorom

'Da bi se provele kvalitetne mjere, BMW povlači sve modele serije 5 i 6 prethodne generacije, sagrađene između 2003. i 2010. koji su i dalje na tržištu, radi popravka kod ovlaštenih dilera', ističe se u priopćenju. Utvrđeni nedostatak 'može dovesti do neispravanosti električnog sustava, vozilo može imati probleme s paljenjem, a u nekim slučajevima može doći do nagorenosti ili požara', dodaje BMW. Tvrtka je najavila da će pisati svim vlasnicima vozila te da će provjere trajati oko 30 minuta i biti besplatne.

I vlasnici BMW-a u Hrvatskoj će dobiti pismenu obavijest

Isto vrijedi i za vlasnike takvih vozila u Hrvatskoj. 'BMW provodi kvalitativne mjere u cijelom svijetu i zahvaća oko 1,3 milijuna vozila. Radi se o prethodnim serijama BMW-a, 5. i 6, i to su izdvojeni slučajevi krivo postavljenog poklopca akumulatora s kablovima i nije nam poznato da je zbog toga došlo do neke nesreće', izjavila je za Dnevnik.hr Valentina Pirić iz Tomić i Co.

Pirić je najavila da se pregledavaju baze podataka o vlasnicima takvih vozila u Hrvatskoj kojima će se poslati pismena obavijest. 'Svi vlasnici će biti pozvani u ovlaštene servise na besplatni pregled u trajanju od 30 minuta', rekla je Pirić i dodala da se radi o mjeri opreza te da je moguće da u Hrvatskoj ne bude zabilježen nijedan problematičan slučaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene