Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BMW ne posustaje – novi paketi opreme i motori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BMW stvarno želi da njihovi kupci stalno imaju nekakvih noviteta u ponudi. Sada nam donose dva nova posebna paketa opreme za modele serije 3 te M paket i ponudu dizelskih motora za novu 6-icu.

Što se serije 3 tiče ona nam sada dolazi u dva nova ekskluzivna paketa. Prvi od dva, Exclusive Edition serije 3 donosi 18-inčne ultra-lake naplatke i jedinstvenu 'Mineral Grey' boju karoserije. U unutrašnjosti kupce čeka kabina presvučena u Dakota kožu u Pearl Grey boji s kontrastnim prošivima ili u crnoj boji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BMW izbacio trovratnu izvedbu serije 1 Slika nije dostupna BMW M modeli u varijanti sa dizelskim motorima

Drugi paket je novi M Sport Edition paket za seriju 3 za ljepši izgled i još bolje performanse. BMW je inženjerima iz M odjela dao razriješene ruke što se tiče ovjesa i niza drugih elemenata kako izvana tako i iznutra kako bi posebna izdanja coupe i kabriolet karoserijske inačice serije 3 imali izražajan i neovisan identitet u odnosu na ostatak obitelji.

M Sport Edition uključuje 18-inčne ultra-lake aluminijske naplatke jedinstvenog dizajna i stražnji difuzor u boji karoserije. U unutrašnjosti nalazi se M Sport upravljač i papučice od nehrđajućeg čelika koji dolaze kao dio osnovne opreme, kao i sjedala presvučena u Dakota kožu s kontrastnim prošivima u plavoj boji.

Što se serije 6 tiče BMW je upravo objavio informacije o uvođenju M paketa kao i povećanje modelske ponude sa vrhunskim dizelskim motorom (640d Coupe i 640d Cabriolet).

Ovaj toliko dobro prihvaćeni motor svoju titulu najsportskijeg 6-cilindričnog dizelaša od sada predaju još snažnijem i ekonomičnijem nasljedniku. BMW TwinPower Turbo tehnologija novog 6-cilindričnog rednog motora uključuje Variable Twin Turbo i common-rail izravno ubrizgavanje sa solenoidnim brizgaljkama.

Maksimalni okretni moment od 630 Nm dostupan je u rasponu od 1.500 do 2.500 o/min a maksimalna snaga od 313 KS dostupna je pri 4.400 okretaja u minuti. Sva ova snaga dostavlja se trenutačno i dovoljna je da BMW 640d Coupe ubrza od 0-100km/h za 5.5 sekundi dok BMW 640d Cabriolet isto ubrzanje postiže za 5.6 sekundi.

Pitate se, a što s potrošnjom? Potrošnja goriva i vrijednosti CO2 nova dva dizelaša u ponudi očekivano su među najboljima u klasi. BMW 640d Coupe tako prosječno troši oko 5,5 l/100km, a emisije CO2 iznose 143-145 g/km. Prosječna potrošnja kabriolet karoserijske inačice iznosi oko 5,7 l/100km dok je vrijednost emisija CO2 između 147 i 149 grama po kilometru (EU ciklus, ovisno o tipu guma).

Poput BMW 640i Coupe i BMW 640i Cabrioleta, nove dvije dizelske varijante standardno dolaze opremljene s ECO PRO načinom rada koji nudi iznimno miran te stoga i ekonomičniji stil vožnje. ECO PRO način rada aktivira se preko standardnog gumba na središnjoj konzoli, a isti prilagođava ubrzanje i karakteristike prijenosa automatskog mjenjača te kontrolira rad sustava za grijanje i hlađenje (kao i druge električki kontrolirane funkcije vezane za udobnost) kako bi isti radili maksimalno učinkovito.

Vozač se može jednostavno diviti ovakvom načinu optimizacije potrošnje goriva, a ista je očigledna u povećanju broja kilometara do rezerve koji se pojavljuje na ekranu na instrumentnoj ploči. Simboli koji se ovdje prikazuju daju savjete vozaču kako da maksimalno iskoristi potencijal automobila za uštedu goriva kada vozi u ECO PRO načinu rada.

Po prvi put kupci će modele iz BMW serije 6 moći naručiti i s inteligentnim sustavom pogona na sva četiri kotača koje bavarski proizvođač zove xDrive.

Varijante novih BMW Coupe i Cabrioleta serije 6 opremljene s najjačim motorom u ponudi, V8 jedinicom s Twin Power Turbo tehnologijom i 407 KS od sada će biti moguće naručiti sa spomenutim xDrive pogonom. Ovo novo oružje u arsenalu BMW serije 6 povećava stabilnost i ubrzanje oba nova modela na sasvim nove razine. BMW 650i xDrive Coupe od nule do stotke ubrzava za 4.8 sekundi dok BMW 650i Cabriolet isto ubrzanje postiže za samo 0.1 sekundi više.

Od jeseni 2011, Coupe i Cabriolet karoserijske inačice nove BMW serije 6 biti će dostupne i sa M Sport paketom opreme koji donosi M aerodinamički paket, LED maglenke, 19-inčne M ultra-lake aluminijske naplatke s dvostrukim krakovima, sportska sjedala u kombinaciji Alcantare i kože i M kožni upravljač.

Uz oba modela kupci se mogu odlučiti i na BMW Individual range, koji između ostaloga nudi ekskluzivne boje karoserije, lagane aluminijske kotače i iznimno sofisticirane i moderne opcije što se tiče opremljenosti i izgleda interijera, a kombinacije su neograničene.

BMW definitivno grabi naprijed. Uz nove modele i nove pakete oprema stalno kupcima nudi nešto novo i zanimljivo. Vrhunski motori samo su dodatak koji jednostavno ne možete zanemariti prilikom kupnje novog automobila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene