Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još snažniji

Audi RS3 Sportback stiže sljedeće godine s 365 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi RS3 Sportback trebao bi biti predstavljen u proljeće iduće godine te će zadržati 2,5-litreni TFSI motor, no snaga će mu biti povećana na oko 365 KS.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 2.5 Turbo s 367 KS Audi predstavio RS3 Sportback Slika nije dostupna Dragulj na kotačima FOTO: Audi RS3 – Visoke performanse u malom pakiranju

Britanski su mediji došli do saznanja kako bi premijera novog Audija RS3 Sportback trebala biti održana na sljedećem ženevskom auto salonu, a među najvažnijim se detaljima svakako ističe njegov motor, odnosno snaga istoga. Naime, ovaj bi model trebao zadržati svoj dosadašnji pogonski stroj, no za razliku od svog prethodnika koji razvija snagu od 250 kW novitet bi trebao biti osnažen na 268 kW, odnosno 365 KS.

Nadalje, nova će se generacija temeljiti na modularnoj MQB platformi što bi samo prema sebi trebalo biti dovoljno za snižavanje mase automobila za oko 55 kg, no uz druge izmjene i dorade razlika u masi bi mogla biti i veća. Ako tome dodamo spomenuto povećanje snage, novi bi Audi RS3 Sportback trebao biti osjetno dinamičnije i agilnije vozilo.

U usporedbi s posljednjim S3, izvedba RS3 će imati nešto tvrđe podešeni ovjes, oko 25 mm nižu podnicu te širi trag kotača. Standardnu bi opremu trebao činiti novo razvijeni 6-stupanjski mjenjač S tronic koji će surađivati s quattro sustavom pogona na sva četiri kotača.

Stari je model do 100 km/h ubrzavao za 4,6 sekundi, no od noviteta se može očekivati ubrzanje bliže granici od 4 sekunde. Također, isti izvor navodi kako je novi model ostvaruje oko 20 sekundi brže krugove na Nürburgringu što dovoljno govori o razlici između budućeg i prethodnog modela.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene