Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Audi kreće odlučnije u električnu utakmicu

Audi radi na razvoju električnog modela A2Q

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su prije koju godinu električna vozila napravila veliki konceptni boom pa potom pomalo nestala s radara, mnogi su mislili kao su proizvođači odlučili usporiti ili čak odustali od njihovog uvođenja na tržište. No, danas je sasvim sigurno da su električna vozila budućnost .

Audi je prije skoro tri godine predstavio električni konceptni model A2, no od tada smo o tom automobilu malo toga mogli čuti, odnosno tek kako je cijeli projekt odbačen zbog neisplativosti, tj. previsokih troškova razvoja i proizvodnje. Sada, njemački Auto Bild javlja kako je proizvođač iz Ingolstadta odlučio snažnije odigrati na električnu kartu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Volvo XC40 – Švedi u crossover bitku šalju novog kraljevića Slika nije dostupna Insider Lamborghini Urus – pompozni bik stiže na SUV pozornicu prije Božića

Konkretnije, isti izvor navodi kako će Audi do 2018. kupcima ponuditi električni model pod nazivom A2Q. Radit će se o malom električnom crossoveru ustvari članu Q obitelji, no oznake Q2 i Q4 je navodno zaštitila Alfa Romeo, pa su se u Audiju odlučili za ovaj "kompromisni" naziv. A2Q bi se trebao temeljiti na modularnoj MQB platformi te modelu A3, a glavnu konkurenciju bi mu, iz sadašnje perspektive, trebao činiti BMW i3.

Očekivani napredak na polju baterija bi navodno trebao rezultirati time da mu njegov električni pogonski sklop omogući autonomiju od oko 500 km.

Nadalje, Audi navodno razvija i električnu izvedbu budućeg Q6, dakle "kupeovske" izvedbe modela Q5.

Taj bi se automobil na tržištu trebao pojaviti otprilike u isto vrijeme, a Auto Bild navodi kako će mu se autonomija kretati oko 700 km, odnosno bit će gotovo izjednačena s autonomijom konvencionalno pokretanih izvedbi. Više pročitajte na autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene