Obavijesti Video Pretražite Navigacija
3-cilindrični motori

Audi predstavio osvježeni A1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je nedavno predstavio osvježene izvedbe modela A6 i Q3, Audi nas je sada upoznao i s tzv. faceliftom svog najmanjeg člana, modela A1, koji će kupcima ponuditi određene dorade vanjštine i interijera, ali još važnije unaprijeđeni ovjes kao i nekoliko novih motora.

 

Pročitajte i ovo PR Oglas Stvarajmo #BoljiOnline: Gen Z Akademija otkriva tajne svijeta influencera i izazove internetskog svijeta Kako odabrati kućni internet? Pokrovitelj A1 Stabilnost na prvom mjestu: Kako odabrati kućni internet za bezbrižno surfanje, ali i binganje

Konkretnije, tu je nova maska motora i grafika svjetala, dorađeni branici, kao i nekoliko novih kombinacija boja. Zahvaljujući izmjenama A1 će ubuduće biti 20 mm dulji, odnosno ukupna će mu duljina iznositi 3980 mm. U A1 će se ugrađivati i posljednja verzija MMI infotainement sustava s Wi-Fi hotspot funkcijom, a općenito govoreći proširit će se popis standardne i opcijske opreme.

Najvažniju novost predstavljaju novi 3-cilindrični dieselski i benzinski motori te dorađeni 4-cilindrični TDI I TFSI pogonski strojevi. Redom, baznu će izvedbu ubuduće pokretati 1,0-litreni benzinac snage 71 kW, odnosno 97 KS, dok će se ljubitelji diesela moći odlučiti za 1,4-litreni TDI snage 67 kW, odnosno 91 KS čija će se prosječna potrošnja kretati oko 3,4 l/100 km. Spomenuti će benzinac ostvarivati potrošnju od 4,3 l/100 km.

Njih će slijediti 1,4-litreni TFSI u izvedbama snage 92 i 110 kW, odnosno 125 i 150 KS, s time da će ova potonja i snažnija verzija biti opremljena i sustavom deaktivacije cilindara. Nadalje, standardnu ponudu čine i 1.6 TDI 115 KS (85 kW) te 1.8 TFSI 192 KS (141 kW).

Vrh ponude će dakako činiti S1 i S1 Sportbak verzije koje će pokretati poznati 2.0 TFSI snage 172 kW, odnosno 234 KS, a zahvaljujući njemu audijev će mališan ubrzavati do 100 km/h za 5,8, odnosno 5,9 sekundi. Najveća će im brzina iznositi 250 km/h, a prosječna potrošnja 7,2, odnosno 7,3 l/100 km.

Proizvođač je također doradio ovjes ovog automobila čiji opcijsku opremu čini i sustav prilagodljivog rada amortizera, kao i sustav Drive Select koji omogućava vozaču promjenu načina rada upravljača, ovjesa, mjenjača i gasa. Promjene su učinjene i gleda samog upravljača, a kupcima će biti ponuđeni kotači veličine između 15 i 18 cola.

Prve isporuke osvježene izvedbe modela A1 i A1 Sportback se očekuju početkom iduće godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene