Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autonomija iznad 500 km

Audi najavio električni SUV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Audija stiže vijest kako "uskoro" možemo očekivati lansiranje u potpunosti električnog velikog SUV-a čija će se autonomija kretati iznad 500 km.

 

Pročitajte i ovo PR Električni SUV ID.4 – prvi potpuno električni SUV marke Volkswagen Slika nije dostupna SUV PEUGEOT 3008 & 5008 Stvoreni da predvode

Podsjetimo, Audi je prije koji dan i službeno predstavio R8 e-tron svoj prvi u potpunosti električni automobil, a sada ingolstadtski šef za istraživanje i razvoj, Ulrich Hackenberg, potvrđuje kako "uskoro" možemo očekivati novi produkcijski model s vrlo sličnim pogonskim sklopom.

Konkretnije, radit će se o obiteljskom automobilu s većim baterijama koja će mu omogućiti autonomiju "veću od 500 km". Hackenberg je istaknuo kako ovaj model neće nalikovati ni jednom već postojećem automobilu u audijevoj ponudi, drugim riječima ne trebamo očekivati električni Q7 i sl. Nadalje, novitet će se temeljiti na MLB platformi, a masa će se održati u razumnim granicama većom upotrebom konstrukcije koja će biti proizvedena od više lakih materijala.

Što se imena tiče njega će svakako barem dijelom činiti sufiks e-tron, no za sad nije poznato što će joj prethoditi. Možemo samo pretpostaviti kako će se raditi o članu audijeve Q obitelji, no nikakvih potvrda za to trenutno nema. Sve u svemu više bi trebali saznati vrlo brzo jer bi premijera ovog automobila trebala biti održana (pogađate) "uskoro".

Na priloženoj se slici nalazi u Ženevi predstavljeni hibridni Q7 e-tron.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene