Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Audija stiže vijest kako "uskoro" možemo očekivati lansiranje u potpunosti električnog velikog SUV-a čija će se autonomija kretati iznad 500 km.


 

Podsjetimo, Audi je prije koji dan i službeno predstavio R8 e-tron svoj prvi u potpunosti električni automobil, a sada ingolstadtski šef za istraživanje i razvoj, Ulrich Hackenberg, potvrđuje kako "uskoro" možemo očekivati novi produkcijski model s vrlo sličnim pogonskim sklopom.

Vezani članci Slika nije dostupna Audi R10 dobio zeleno svjetlo za proizvodnju Slika nije dostupna Posljednja saznanja o Audiju Q1

Konkretnije, radit će se o obiteljskom automobilu s većim baterijama koja će mu omogućiti autonomiju "veću od 500 km". Hackenberg je istaknuo kako ovaj model neće nalikovati ni jednom već postojećem automobilu u audijevoj ponudi, drugim riječima ne trebamo očekivati električni Q7 i sl. Nadalje, novitet će se temeljiti na MLB platformi, a masa će se održati u razumnim granicama većom upotrebom konstrukcije koja će biti proizvedena od više lakih materijala.

Što se imena tiče njega će svakako barem dijelom činiti sufiks e-tron, no za sad nije poznato što će joj prethoditi. Možemo samo pretpostaviti kako će se raditi o članu audijeve Q obitelji, no nikakvih potvrda za to trenutno nema. Sve u svemu više bi trebali saznati vrlo brzo jer bi premijera ovog automobila trebala biti održana (pogađate) "uskoro".

Na priloženoj se slici nalazi u Ženevi predstavljeni hibridni Q7 e-tron.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.