Obavijesti Video Pretražite Navigacija
800 KS

Aston Martin najavio električni Rapide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Aston Martina stiže velika najava. Naime, ovaj britanski proizvođač sportskih i luksuznih automobila je objavio kako za dvije godine namjerava svojim kupcima ponuditi električnu izvedbu modela Rapide koja će razvijati snagu oko 800 KS.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uz pomoć Aston Martina Red Bullov cestovni model stiže 2018. Slika nije dostupna Prvi crossover Aston Martin dao zeleno svjetlo konceptnom DBX-u

Vijest stiže iz samog astonovog vrha, odnosno od šefa Andyja Palmera koji je dodao i kako će ovaj automobil imati pogon na sva četiri kotače, kao i da je ciljana autonomija oko 350 km, a isu bi trebale omogućiti baterije čiji će proizvođač biti LG ili Samsung.

Konačni cilj je proizvoditi oko stotinjak ovakvih automobila godišnje, a cijena će im se kretati oko 200.000 Eura. Palmer kaže i kako će se raditi o "pravim" Aston Martinima bez dijelova iz Mercedes-AMG-a.

Testiranja su već navodno započela, a nakon ovog automobila sljedeći astonov električni model bi trebao biti produkcijski DBX koji bi 2019. trebao na tržište prvo stići u plug-in hibridnoj, potom klasično motoriziranoj, a na kraju, 2020. ili 2021. u električnoj verziji.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene