Obavijesti Video Pretražite Navigacija
P13 dobio ime

[VIDEO] 2015. stiže McLaren Sport Series

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
McLaren je potvrdio kako će do sredine 2015. lansirati svoj novi tzv. ulazni model te kako će taj automobil nositi naziv Sport Series.


 

Pročitajte i ovo Anto Đapić, Tomislav Tomašević - košarka za pamćenje Javio se i gradonačelnik Đapić se prisjetio košarkaških dana: ''Ja sam šiljio trice, za Tomaševića sam LeBron James'' NK Rudeš Nemojte doći Srušili snove dvadesetak dječaka samo jednim SMS-om: "Djeca su počela plakati, nije im bilo jasno što su krivo napravili"

Podsjetimo, riječ je o automobilu kojega su mediji do sada nazivali P13, odnosno prema njegovoj internoj oznaci. Radit će se o trećem modelu u mclarenovoj ponudi uz 650S te već rasprodani superautomobil P1, a službeni izvori navode kako će "Sport Series biti čisti McLaren koji će osloniti na know-how i tehnologiju modela P1 i 650S, kao i Formule 1".

Njime će McLaren ući u novi segment, a potvrđeno je kako će se temeljiti na šasiji od ugljičnih vlakana te kako će ga pokretati središnje smješteni V8. Gotovo je sigurno kako će se raditi o 3.8 V8 bi-turbo motoru snage između 450 i 500 KS.

Ranije je iz McLarena još potvrđeno i kako će se raditi o "udobnom i dizajnom prekrasnom automobilu pogodnom za svakodnevnu upotrebu" te kako će u konačnici kupcima biti dostupno nekoliko izvedbi. Za sada je prerano govoriti o cijeni, no može se očekivati kako će za ovaj automobil biti potrebno izdvojiti od oko 160.000 Eura.

Inače, Sport Series će biti konkurencija modelima poput Porschea 911 Turbo i GT3, audijevom R8 V10, mercedesovom AMG GT-u i sl, a na kraju dodajmo kako McLaren u narednom razdoblju navodno namjerava predstaviti model u "13 promotivnih poglavlja" (#BlackSwanMoments) u kojima će ispričati priču o stvarima koje su "promijenile vjerovanja ljudi", a prva je crni labud.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene