Senat je konzervativnom većinom izglasao potvrđivanje Amy Coney Barrett za sutkinju Vrhovnog suda.


Američki senat u kojem republikanci imaju većinu donio je u ponedjeljak predsjedniku Donaldu Trumpu veliku predizbornu političku pobjedu potvrdivši Amy Coney Barrett za članicu Vrhovnoga suda te tako proveo konzervativnu preobrazbu najvišega pravosudnog tijela u državi.

Vezani članci Donald Trump obratio se iz Bijele kuće - 3 Snimili Trumpov šalabahter: Iz bilježnice čitao govor, označili mu riječi koje treba naglasiti Donald Trump prije nego što se ukrcao na helikopter koji ga je odveo u bolnicu - 3 Trumpovi liječnici: "Dva puta mu je pala razina kisika. Ide mu dobro, već u ponedjeljak bi mogao biti u Bijeloj kući"

Senat je glasao po stranačkoj dužnosti za potvrđivanje Barrett na doživotni položaj, nadvladavši tako demokrate i stvorivši konzervativnu većinu u odnosu 6:3 u Vrhovnom sudu.

Ulaskom Amy Barrett u Vrhovni sud cementira se jedan od najdesnijih sastava Vrhovnog suda. Pomicanje Vrhovnog suda i federalnog pravosuđa udesno postignuće je predsjednika Trumpa, a potpomognuto čelnikom većine u Senatu Mitchom McConnellom.

Amy Coney Barrett prisegnula je u ponedjeljak na ceremoniji na južnom travnjaku Bijele kuće.