Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zaokružio ga svaki treći birač

Republikanac preminuo od koronavirusa, pobijedio na izborima u Sjevernoj Dakoti: "Veselio se ulasku u zakonodavnu vlast"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanac David Andahl, preminuo od koronavirusa početkom listopada, pobijedio je na izborima u Sjevernoj Dakoti.

Davidu Andahlu dijagnosticiran je COVID-19 i hospitaliziran je. Preminuo je 5. listopada u 55. godini života.

Rezultati izbora u srijedu ujutro pokazali su da su Andahl i njegov stranački kolega Dave Nehring izabrani za dva mjesta iz osmog okruga Sjeverne Dakote. Andahl je osvojio oko 38 posto glasova, piše Independent.

Andahl je pobijedio na izborima nekoliko tjedana prije smrti na prijevremenom glasanju koje je bilo u tijeku, a njegovo ime ostalo je na glasačkim listićima i nakon njegove smrti. Lokalni dužnosnici izjavili su da je otprilike trećina glasača poslala svoje glasove u osmom okrugu prije Andahlove smrti.

Republikanci će morati naći zamjenu za Andahla. Njegova majka Pat Andahl za Bismarck Tribune kazala je da je Andahl bio vrlo oprezan tijekom epidemije.

Pročitajte i ovo Joe Biden (Foto: AFP) Kratka biografija Tko je Joe Biden, 46. predsjednik SAD-a? Privatni život najstarijeg američkog predsjednika obilježile su brojne tragedije

Pročitajte i ovo Osobna iskaznica Donalda Trumpa Kratka biografija Tko je Donald Trump? Nekretninski mogul, bivši voditelj reality showa i dobitnik Zlatne maline u borbi za još četiri godine u Bijeloj kući

"Čuvao se cijelo vrijeme. Nadao se da će ući u zakonodavnu vlast i biti od pomoći, veselio se tome", dodala je Andahl.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene