Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj drame

Ključna agencija obavijestila Bidena da je spremna za prijenos vlasti, Trump im poručio na Twitteru: "Učinite što morate"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka Uprava za opće poslove izvijestila je izabranog predsjednika Joea Bidena da je administracija Donalda Trumpa spremna za početak formalnog prijenosa ovlasti.

U pismu koje je u ponedjeljak poslala Emily Murphy, upraviteljica Uprave za opće poslove (GSA), stoji da je sadašnja administracija spremna na prijenos ovlasti s Donalda Trumpa na Joea Bidena.

Pročitajte i ovo Joe Biden Rastu tenzije Biden prekinuo put zbog iranskih prijetnji: "Posvećeni smo obrani Izraela i podržat ćemo ga" Joe Biden i Fumio Kishida Društvene mreže "Doslovno ga se mora voditi okolo da se ne izgubi": Biden lunjao dvorištem Bijele kuće, a onda je napravio novi veliki gaf

"Ozbiljno shvaćam ovu ulogu i, zbog najnovijih događanja koja uključuju pravne izazove i potvrde izbornih rezultata, šaljem danas ovo pismo kako bih omogućila da Vam sredstva i službe budu dostupne", napisala je u pismu upućenom Bidenu šefica ove savezne agencije Emily Murphy, piše CNN, koji je prvi objavio pismo.

Zastupnici u Kongresu i pripadnici poslovnog svijeta posljednjih su dana vršili pritisak na ovu malo poznatu saveznu agenciju čije je formalno priznavanje rezultata američkih izbora ključno za prijenos vlasti s Trumpove administracije na Bidenov tim, što se smatra bitnim za nacionalnu sigurnost, odgovor na COVID-19 i za druga ključna područja.

GSA je ranije objavila da će Murphy, koju je na to mjesto 2017. imenovao Donald Trump, utvrditi ili formalno odobriti prijenos vlasti kada bude jasno tko je pobjednik.

"Suprotno medijskim izvješćima i insinuacijama, moja odluka nije donesena iz straha ili favoriziranja", napisala je Murphy.

O pismu se ubrzo oglasio i sam Trump, koji je na Twitteru zahvalio Murphy na njezinoj odanosti SAD-u, ali joj poručio da učini ono što mora. 

"Maltretirali su je, prijetili joj i zlostavljali ju. Ne želim da se to događa njoj, njezinoj obitelji ili zaposlenicima GSA-e. Naš se slučaj SNAŽNO nastavlja", objavio je Trump.

Pismo je poslano nakon što je Michigan u ponedjeljak službeno potvrdio rezultate izbora i nakon što je isto u petak učinila Georgia.

Osim toga, pokušaji Trumpova tima da ospori rezultate izbora nisu urodili plodom. Sudske tužbe propale u više saveznih država, a njegov pravni tim još uvijek nije prezentirao dokaze da je Trump pobijedio na izborima.

Izborno povjerenstvo Michigana potvrdilo rezultate i Bidenovu pobjedu 

Izborno povjerenstvo Michigana u ponedjeljak je potvrdilo rezultate američkih predsjedničkih izbora, održanih 3. studenoga, prema kojima je u toj državi pobijedio demokrat Joe Biden.

Formalna potvrda rezultata upriličena je na sastanku koji se odvijao virtualno. Povjerenstvo je tako potvrdilo rezultate utrke u kojima je Biden tijesno pobijedio američkog predsjednika Donalda Trumpa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene