Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šprem nije uspjela doći do finala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska tenisačica Karolina Šprem nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Budimpešti. Šprem je u polufinalu nakon dva sata i 40 minuta igre izgubila od Slovenke Andreje Klepač sa 2-6, 6-4, 4-6.

Tijekom cijelog meča Šprem je loše servirala, imala je samo 47 posto prvog servisa, te je napravila devet dvostrukih pogrešaka. U prvom setu nije imala niti jednu priliku za break, a na servis Andreje Klepač (135. na WTA listi) osvojila je samo pet poena. S lošim serviranjem nastavila je i u drugom setu, no znatno je bolje vraćala servise svoje protivnice i dobila je set sa 6-4.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna WTA ljestvica: Šprem popravila plasman za 60 mjesta Slika nije dostupna Henin-Hardenne prva na WTA ljestvici

U odlučujućem setu Šprem je prva došla do breaka i povela 3-0. No, slovenska je igračica upjela napraviti preokret i dobiti meč.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvom 2006. u Stuttgartu slavila je Šprem sa 6-0, 6-2.

Šprem je tako propustila priliku da uđe u svoje četvrto finale u karijeri. Ipak, treba reći da joj je ovo prvo polufinale na nekom WTA turniru nakon Kolkate 2005. godine, kada je bila među 20 najboljih tenisačica svijeta. Šprem, koja je trenutačno 329. na WTA ljestvici, zbog ozljede i operacije lakta nije igrala od svibnja prošle do ožujka ove godine,

U drugom polufinalu sastaju se Mađarica Greta Arn i druga nositeljica Francuskinja Alize Cornet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene