Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uskoro uporabna dozvola bazenima na Kantridi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"U roku od 15 dana očekujemo uporabnu dozvolu za kompleks bazena na Kantridi, na kojima će se od 11. do 14. prosinca održati Europsko prvenstvo u malim bazenima, i odmah nakon toga pristupamo rekonstrukciji starog bazena na Kantridi", izjavio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Po njegovim riječima novi kompleks bazena, koja je izgrađen na parceli od 20 tisuća metara četvornih, imat će čak pet odvojenih bazena, koji su već napunjeni vodom, i na njima još treba samo obaviti završne radove.

Pročitajte i ovo Plivanje za doček - 1 Silvestrovo Posljednji pozdravi 2023. godini uz tradicionalno kupanje: "Htjeli smo obilježiti kraj ove godine na lijep način" Nikola Miljenić - 4 Glavni cilj Najbolji hrvatski plivač želi na Olimpijske igre: Nakon povijesnog rezultata nastavlja se borba za Pariz

Predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) Goran Pavić naglasio je da će u Rijeci nastupiti više od 500 natjecatelja iz 45 zemalja i da će to nakon Olimpijskih igara u Pekingu biti svakako najvažniji događaj ove godine za europsko plivanje, te izrazio zadovoljstvo što će naš najbolji plivački klub, riječko Primorje, u godini kada slavi stotu obljetnicu svog postojanja dobiti jedinstvani objekt koji će koristiti na samo plivači i vaterpolisti, nego i natjecatelji u sinkroniziranom plivanju i skokovima u vodu.

Glavni tajnik HPS-a Tomislav Karlo, koji je ujedno i direktor Prvenstva, naglasio je da je kompleks bazena na Kantridi jedno od najljepših sportskih zdanja za vodene športove u Europi u što će se moći uvjeriti ne samo natjecatelji nego i više od 400 novinara i VIP gostiju iz Europe i svijeta. On je kazao kako bi naši plivači, po broju osvojenih medalja u malim bazenama, mogli u Rijeci nadmašiti sve dosadašnje nastupe i najavio da će neki naši vrhunski plivači poput Marka Strahije i Gordana Kožulja izabrati prvenstvo Europe u Rijeci za završetak svoje duge i uspješne karijere.

"Uvjeren sam da će oni uz Sanju Jovanović, Duju Draganju, Marija Todorovića i ostale naše plivače napraviti sve da riječku basnu o bazenima pretvore u najljepšu plivačku bajku", rekao je Karlo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene