Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podignuta hrvatska zastava u Paraolimpijskom selu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prigodnoj svečanosti dobrodošlice u Paraolimpijskom selu u Pekingu podignuta hrvatska zastava. Službeni program je trajao 30-tak minuta, a osim hrvatske "trobojnice" podignute su i zastave Estonije, Islanda, Gvatemale i Benina.

Svečanosti je prisustvovala cijela hrvatska reprezentacija, te delegacija Hrvatskog paraolimpijskog odbora koja je danas doputovala u Peking. Hrvatska reprezentacija na POI broji 43 osobe među kojima je 25 sportaša, od kojih Slaven Hudina i Ivan Sršić nastupaju u Hong Kongu u dresurnom jahanju.

Pročitajte i ovo Nesreća u pekinškom metrou Kumovala snježna oluja VIDEO Drama u podzemnoj željeznici: Za vrijeme najveće gužve raspao se vlak, više od 100 ljudi se polomilo! Lubenica izbjegavanje cenzure Društvenim mrežama šire se slike lubenice: Za to ima dobar razlog, evo objašnjenja

Prisutnima se obratio gradonačelnik Paraolimpijskog sela i dopredsjednik Organizacijskog odbora igara Chen Zhili poželjevši sportašima dobrodošlicu i sjajne sportske rezultate. Zhili je nakon intoniranja nacionalnih himni šefovima misija uručio prigodan poklon porculanski tanjur. Za uzvrat šef hrvatske misije Ticijan Komparić je gradonačelniku predao kravatu s prigodnom knjigom u kojoj se objašnjava povijest ovog odjevnog predmeta.

"Kinezi su se potrudili napraviti nešto što do sada nije doživljeno na paraolimpijskim igrama," naglasio je Komparić, najavivši kako će HPO po prvi put na paraolimpijskim igrama održati prijem. HPO je u Pekingu pokušao potpisati sporazum o suradnji s Kineskim paraolimpijskim odborom, no zbog zauzetosti domaćina sve je odgođeno nakon igara. Međutim, suradnja je već uspostavljena i Kinezi su ove godine već nastupili na atletskom prvenstvu u Rijeci i bio je to njihov jedini nastup u Europi ove godine.

Po riječim predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića svi naši sportaši su upoznali objekte, a treninzi prolaze bez problema.

"Sportaši su maksimalno usluženi, sve sprave, objekti, transport funkcioniraju savršeno. Imamo idealne uvjete za sportski život," naglasio je Kovačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene