Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OI: IAAF potrdio da su bjeloruski bacači kladiva dopingirani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Međunarodnog atletskog saveza Lamine Diack je nakon atletskog mitinga 'Zlatne lige' u Bruxellesu izjavio kako su bjeloruski bacači kladiva Vadim Devjatovski i Ivan Tihon bili pozitivni na dopinškoj kontroli po olimpijskom finalu u Pekingu gdje su osvojili drugo i treće mjesto.

'Bili su testirani i nalazi obojice su pozitivni na testosteron', kazao je Diack.

Pročitajte i ovo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija... Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

Prije nekoliko dana vijest o mogućoj zlouporabi dopinga bjeloruskih bacača objavila je ruska sportska tiskovna agencija, a sada je stigla i potvrda iz IAAF-a.

Na potezu je Međunarodni olimpijski odbor, te ukoliko i on Bjeloruse proglasi krivima za korištenje nedopuštenih sredstava, olimpijske medalje će dobiti Mađar Krisztian Pars i Japanec Koji Murofushi, koji su natjecanje u pekingu okončali na četvrtom, odnosno petom mjestu.

Zlatno odličje osvojio je Slovenac Primož Kozmus.

Devjatovski je već jednom bio kažnjen zbog uzimanja dopinga, te se nije smio natjecati od 2000. do 2002. godine, pa mu sada prijeti doživotna zabrana nastupanja, dok je Tihonu, trostrukom svjetskom prvaku, ovo prvi slučaj korištetnja dopinga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene