Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vaterpolo: Treća pobjeda Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U trećoj utakmici B skupine olimpijskog turnira u vaterpolu Hrvatska je nastavila svoj pobjednički niz. Protiv Njemačke su naši vaterpolisti slavili rezultatom 13:5 (4:1, 3:2. 2:1,4:1).

Nakon uvjerljivih pobjeda nad Italijom u prvom i Srbijom u drugom kolu rano jutros "pala" je i Njemačka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vaterpolo: Laka pobjeda Hrvatske protiv Italije Slika nije dostupna Ratko Rudić: Glavni cilj ove godine su OI u Pekingu

Jaka i pokretljiva obrana te odlična igra s igračem više bile su glavne karakteristike igre hrvatske reprezentacije. Odabranicima Ratka Rudića očito nije smetalo rano buđenje, jer su u bazenu djelovali vrlo homogeno i niti jednog trenutka nisu Nijemcima dali da im se rezultatski približe. Posebno su dobro koristili prednost igrača više, jer su svih pet puta realizirali tu, uz peterac, najveću prednost u vaterpolskoj igri. S druge strane, čvrstom obranom samo su dva puta iz 11 pokušaja dozvolili njemačkim reprezentativcima da savladaju odličnog Vićana.

Kod naše reprezentacije svi igrači zaslužuju pohvale za borbenost, a posebno precizan bio je bek Burić te centar Mile Smodlaka, koji je uz dva pogotka zaslužan za nekoliko prednosti igrača više.

Novom pobjedom vaterpolisti su na najbolji mogući način najavili današnji nastavak momčadskog dijela natjecanja u kojem će u 14,45 rukometaši igrati protiv Francuske, a u 16,15 košarkaši protiv aktualnih olimpijskih prvaka Argentine.

U sljedećem kolu Hrvatska igra u subotu, 16. kolovoza u 6,10 sati protiv SAD.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene