Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srebrni Filip Ude i brončana Snježana Pejčić stigli u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osvajač srebrnog olimpijskog odličja gimnastičar Filip Ude i dobitnica brončane medalje u streljaštvu Snježana Pejčić doputovali su u srijedu navečer u Hrvatsku.

U zagrebačkoj zračnoj luci, za sada jedine osvajače odličja s Olimpijskih igara u Pekingu dočekali su rodbina, prijatelji, športaši, među kojima je bilo najviše gimnastičara i strijelaca, ali i poklonika ostalih športova koji su osobno željeli čestitati Snježani i Filipu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Ali već na ljeto... Tomašević izrazio žaljenje zbog toga što grad nije organizirao doček: Za sve okrivio nesporazum u komunikaciji Doček Nove godine Sydeney Centar Sydneyja Milijuni ljudi u opasnosti: Na dočeku Nove godine širila se smrtonosna bolest

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) prva im je dobrodošlicu izrazila pomoćnica glavnog tajnika HOO-a Biserka Vrbek koja je i sama bila vrhunska streljačica, zatim su se hrvatskim olimpijcima obratili predstavnici grada Rijeke i Čakovca, te zamjenica gradonačelnika Zagreba Ljiljana Kuhta Jeličić.

U ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa olimpijce je pozdravila državna tajnica za sport Zinka Kovačević istaknuvši da su Filip i Snježana osim rezultatom i svojim stilom života dali primjer mladom naraštaju kako se može uspjeti.

U ime predsjednika Sabora Luke Bebića nazočnima sportašima se obratio saborski zastupnik Petar Selem podsjetivši da ime Filip na grčkom znači konj i u tome vidio simboliku osvajanja srebrnog odličja na konju s hvataljkama.

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor je čestitala svim sportašima koji su se uspjeli kvalificirati za nastup na OI, a posebno Filipu i Snježani koji su nam donijeli toliko radosti.

Zahvaljujući na srdačnoj dobrodošlici, Snježana Pejčić je naglasila da putuje od ranog jutra i kazala da mikrofon želi prepustit mlađem i rječitijem Filipu. Mladi Čakovčanin nije propustio prigodu zahvaliti svojoj obitelji, klubu, trenerima i sponzorima koji su ga podržavali te najavio da ga čeka operacija ramena, ali očekuje i brzi oporavak kako bi mogao nastupiti na Mediteranskim igrama, Europskom i Svjetskom prvenstvu.

Velik doček za srebrnog Udea priprema se sutra u 17 sati u rodnom Čakovcu, dok će jednako spontano i veselo biti i u Rijeci u 19 sati na dočeku Snježane Pejčić čiji je uspjeh prvog natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama podigao na noge čitavu Hrvatsku.

U istom zrakoplovu u domovinu se vratilo još 19 olimpijaca i to strijelci: Suzana Cimbal Špirelja , Josip Glasnović i Petar Gorša, gimnastičarka Tina Erceg, veslač Ante Kušurin te plivači Sanja Jovanović, Monika Babok, Smiljana Marinović, Anja Trišić, Marko Strahija, Mario Todorović, Gordan Kožulj, Alexei Puninski, Bruno Barbić, Ante Cvitković, Saša Imprić, Nikša Roki i Dominik Straga.

Više na olimpijske.dnevnik.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene