Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zlatna olimpijska hrvatska vaterpolska reprezentacija veličanstveno je dočekana u Zadru. Ususret utakmici s Turskom, vaterpolisti su se družili sa zadarskim mališanima i navijačima. Druženje s navijačima snimila i TV ekipa britanskog BBC-a.


Zadar je na veličanstven način pozdravio olimpijske prvake - hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Mnogi su građani vaterpoliste dočekali pri samom dolasku u hotel, a veliku su radost pokazali i mališani iz dječjeg vrtića za djecu s posebnim potrebama 'Latica'. Ti mali heroji imali su brojna pitanja na koja su vaterpolisti spremno odgovarali. Slika iz Zadra putuje i u svijet, jer je druženje snimila i televizijska ekipa britanskog BCC-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Europski tjedan sporta: Vodeni junaci za aktivniju Hrvatsku Slika nije dostupna Naši vaterpolisti uživaju u zasluženom odmoru u krugu najmilijih

Kao nagradu za olimpijsko zlato djeca su vaterpolistima poklonila sliku koju su sama naslikala za njih. 'Ovakav doček nismo mogli niti zamisliti. Ovo su divni ljudi i navijači i zahvaljujem Zadru na ljubavi prema vaterpolu i hrvatskoj reprezentaciji koju su pokazali u ova dva dana. Ovo je grad u koji ćemo se uvijek vraćati', izjavio je zlatni olimpijac Maro Joković.

>> Obiteljski vaterpolo vikend za pamćenje

Između treninga i priprema za utakmicu s Turskom, koja se u srijedu 27. ožujka u 18 sati igra na bazenu Višnjik, naši su se reprezentativci družili i s građanima Zadra na prepunom Narodnom trgu. Stotine znatiželjnih ljubitelja sporta željelo je prepoznatljive vaterpolske kapice koje su ima vaterpolisti spremno potpisivali, a druženje uz pjesmu završilo je zajedničkim potpisivanjem autogram kartica i pozivom na utakmicu.

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u nadolazećim dvjema utakmicama FINA Svjetske lige u Zadru i Rijeci igrat će golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Petar Juraj Selem, centri Ivan Krapić, Fran Paškvalin i Nikša Dobud, bekovi Andro Bušlje, Kristijan Milaković, Marko Macan i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Maro Joković, Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Ante Vukičević, Antun Goreta, Paulo Obradović i Petar Muslim.

Najvažnija natjecanja hrvatske seniorske reprezentacije u 2013. godini su:

19.06. - 26.06.2013. - Mediteranske igre - Mersin
22.07. - 03.08.2013. - Svjetsko prvenstvo - Barcelona

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook