Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rudić: Spremni smo za najveća ostvarenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon osvojenog četvrtog mjesta na Europskom prvenstvu u vaterpolu u španjolskoj Malagi, reprezentacija Hrvatske u petak je u Varaždinu započela završni dio priprema za predstojeće Olimpijske igre u Pekingu.

Sedmodnevni boravak u Varaždinu popularne "barakude" iskoristit će za obnovu fizičke pripremljenosti te za uigravanje taktičkih zamisli izbornika Ratka Rudića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vaterpolo: Hrvatska - Rusija 15:7 Slika nije dostupna EP vaterpolo: Hrvatska u polufinalu!

"Turnir u Malagi pokazao je dobru formu momčadi, ali isto tako i pojedine nedostatke u igri, koje ćemo kroz predstojeće treninge eliminirati. Osobno sam zadovoljan igrom na prvenstvu, iako su utakmice protiv najjačih momčadi pokazale da smo mogli i puno više", rekao je izbornik Ratko Rudić, dodavši da smo za neke propuste krivi sami, dok nas je, primjerice u utakmici za treće mjesto protiv Mađarske, oštetio grčki sudac.

"Ekipe Crne Gore, Srbije i Mađarske, koje su se uz Hrvatsku u Malagi borile za medalje, trebale bi odlučivati i o raspodjeli medalja u Pekingu. No, ne smijemo zaboraviti ni na reprezentacije poput Italije, Grčke ili Španjolske. Iznenađenje mogu napraviti i Australija i SAD, koje su pobijeđivale neke od najjačih svjetskih reprezentacija u sklopu Svjetske lige", upozorava Rudić.

Nakon priprema u Varaždinu vaterpolo reprezentacija od 25. do 27. srpnja sudjeluje na jakom turniru u Budimpešti, gdje uz domaćine Mađare nastupaju još reprezentacije Rusije i Njemačke. Slijedi turnir u Singapuru (30. srpnja) gdje će Hrvatska odmjeriti snage sa Italijom, Njemačkom, Australijom i Crnom Gorom.

"Do olimpijskog turnira imamo veliki broj jakih utakmica koje nam garantiraju da ćemo u Peking stići maksimalno pripremljeni. Do tada ćemo zasigurno formu podići na najvišu razinu. Uz jednu odličnu atmosferu u reprezentaciji i zajedništvo spremni smo za najveća ostvarenja. Iako imamo sjajne pojedince, snaga ove reprezentacije prije svega je u jakom kolektivu", objasnio je Rudić.

Na olimpijskom turniru u Pekingu Hrvatsku u skupini očekuju susreti protiv Italije, Srbije, Njemačke, SAD-a i Kine.

"Osvajanje prvog mjesta bilo bi idealno budući da vodi izravno u polufinale. Međutim, cilj je osvajanje jednog od prva tri mjesta, koje nas ostavlja u borbi za odličja. Nešto manje šansi za daljnji plasman u našoj skupini imaju Njemačka i domaćin Kina, dok ostale momčadi ravnopravno konkuriraju za prva tri mjesta", mišljenja je Rudić.

"Naš je cilj osvajanje medalje bilo kojeg sjaja. Jednom kada uđeš u polufinale otvaraju se brojne mogućnosti. Turnir u Malagi pokazao je da smo spremni za najveća ostvarenja i to ćemo odličnim igrama u Pekingu potvrditi", rekao je Rudić.

Pohod na svjetsko zlato 2007. godine "barakude" su započele pripremama upravo u Varaždinu.

"Iako nisam praznovjeran, nadam se da će nam Varaždin i ove godine donijeti sreću", zaključio je ponajbolji svjetski vaterpolski trener Ratko Rudić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene