Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Repeša: ''Mi smo uz bok Amerikanaca po iskoristivosti igrača!''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči početka košarkaških natjecanja u Press centru Hrvatskog olimpijskog odbora gostovao je izbornik naše reprezentacije Jasmin Repeša, koji ne krije svoj optimizam, bez obzira na jake protivnike na olimpijskom turniru.

"Nakon 12 godina smo na Olimpijskim igrama i smatram da je to veliki napredak. Ne dolazimo kao favoriti, već kao autsajderi u odnosu na sve ostale momčadi. No, zbog toga nemamo pritisak kakav smo imali na kvalifikacijama u Ateni, gdje je bilo biti ili ne biti. Tako rasterećeni i fizički i psihički dobro pripremljeni sada očekujemo nastup na Igrama", rekao je Repeša.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Amerikancima zlato u košarci i odbojci Slika nije dostupna Košarka: Uvjerljiva pobjeda svjetskih prvaka Španjolaca

Repeša je prokomentirao igru naše reprezentacije u obrani, što je bio glavni adut na kvalifikacijama u Ateni:

"Poslije SAD-a, gdje je i 12. igrač extra-kvalitete, mislim da smo mi prva momčad iza njih po iskoristivosti igrača. Naš 11. ili 12. igrač može biti ključan u nekoj utakmici. Imamo ujednačen tim bez zvijezda koje iskaču, nemamo igrača koji će potrošiti 20 ili 30 lopti i koji će uzeti 15 skokova i mislim da je to naša prednost. Zbog toga možemo na utakmici držati visok intenzitet igre, prije svega u obrani."

Repeša se osvrnuo i na naše supanike u skupini:

"S Australijom smo igrali tri pripremne utakmice i njihova igra je drukčija od svih europskih reprezentacija. Puno su agresivniji i s puno presing-igre. Rusi igraju s istim sastavom kao lani na Europskom prvenstvu u Španjolskoj, s istim sustavom igre i nema nikakvih iznenađenja. Isto vrijedi i za vrlo talentirane Litavce. S Iranom smo igrali i poznamo ih, a imamo sreće i da šest ili sedam argentinskih igrača igra u Europi i znamo sve o njima".

Na upit kako naši reprezentativci komentiraju sudjelovanje na otvaranju Igara, Repeša je kazao:

"Rekao sam im da je sudjelovanje u povorci jedna od najljepših stvari u sportu, no da je još ljepše stajati na pobjedničkom postolju!"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene