Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OI: Nenajavljena dopinška kontrola za hrvatske atletičare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski atletičari morali su ujutro u Olimpijskom selu u Pekingu otkazati sve svoje obveze zbog nenajavljene dopinške kontrole predstavnika Svjetske antidopinške agencije (WADA).

Već u devet sati pojavili su se u hrvatskom apartmanu u Selu djelatnici WADA-e i poveli na doping-kontrolu u obližnju Polikliniku četvero hrvatskih atletičara - Veru Begić, Vanju Perišić, Nikolinu Horvat i Ivanu Brkljačić.

Pročitajte i ovo Provjereno istražilo poziv na besplatan ''zdravstveni pregled'' - 2 Ne nasjedajte! VIDEO Novinarka Provjerenog tajno snimila lažni zdravstveni pregled: Pogledajte savršeno osmišljenu prijevaru Provjereno istražilo poziv na besplatan ''zdravstveni pregled'' - 3 Ne nasjedajte! Novinarka Provjerenog tajno se ubacila na ''zdravstveni pregled'' i raskrinkala prevarante: Pogledajte što pokušavaju podvaliti

Dva sata kasnije agenti WADA-e su se ponovno pojavili i od vodstva hrvatske misije zatražili da se pronađu i preostali hrvatski atletičari. Nakon kratke potrage po restoranu i trgovinama, Martin Marić i Sanja Gavrilović su također u Poliklinici morali dati uzorke krvi i urina.

Predstavnici WADA-e mogu u svakom trenutku nenajavljeno testirati svakoga od sportaša u Olimpijskom selu ili na borilištima. U Pekingu će biti napravljeno više od 4200 doping-testova ili gotovo za trećinu više negoli na prošlim Igrama u Ateni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene