Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Košarkaši izborili odlazak u Peking!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobjedom protiv Njemačke u polufinalu kvalifikacijskog turnira u Ateni s rezultatom 76:70, hrvatski košarkaši prekinuli su dugogodišnji post i nakon 12 godina ponovno će igrati na Olimpijskim igrama.

Hrvatska nije pobijedila Njemačku još od daleke 1997. godine, no danas su naši raspoloženi igrači nadigrali respektabilnu njemačku momčad, predvođenu sjajnim Dirkom Nowitzkim, u svojoj najboljoj utakmici kvalifikacijskog turnira.

"Ovaj plasman na Olimpijske igre mi je najveća životna i sportska satisfakcija za uloženi trud. Kada sam odbio pozive velikih klubova u Europi želio sam da ovo ostvarimo," izjavio je izbornik Jasmin Repeša. Pročitajte i ovo Smrtonosne kiše Smrtonosni tajfuni VIDEO Bila je to najjača kiša u 140 godina: Dramatični prizori nakon što su gradove poharale razorne oluje Slika nije dostupna Repeša: ''Mi smo uz bok Amerikanaca po iskoristivosti igrača!''

Naši su vodili gotovo cijelu utakmicu. U prvom dijelu bilo je i 12 pogodaka razlike (26:14), a na poluvrijeme se otišlo s prednošću Hrvatske 36:31.

U nastavku su nas Nijemci sustigli i u jednom trenutku čak i poveli (42:44), no tada se opet Repešini izabranici bude i u četvrtoj četvrtini dominiraju utakmicom. Hrvatski košarkaši su poveli s deset razlike i do kraja nisu ispuštali prednost. Krajnji rezultat bio je 76:70.

Najbolji u velikoj pobjedi naših košarkaša bili su Marko Tomas sa 21 i Nikša Prkačin sa 10 koševa, dok je Dirk Nowitzki za Njemačku ubacio 30 poena.

Ova pobjeda najveći je uspjeh hrvatske košarke u posljednjih desetak godina i sada je jasno da će naši košarkaši nakon Atlante 1996. godine opet igrati na Olimpijskim igrama, ovaj put u Pekingu.

"Ostvario mi se san. Ovo je veliki uspjeh, nagrada za sva ljeta provedena u reprezentaciji, ali niti u Peking ne idemo kao turisti. Idemo tamo igrati, pa što bude, no sada prvo idemo slaviti. Bit će ovo duga noć," priznao je nakon susreta Marko Popović.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene