Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kineze uče kako izbjeći neugodne situacije za vrijeme Igara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok su prvi sportaši već jučer stigli u olimpijsko selo, organizatori i dalje podučavaju svoje građane o tome što smiju, a što ne smiju za vrijeme Olimpijskih igara. Revne vlasti, tako su im sad propisali i o čemu smiju, ustvari, ne smiju pričati s turistima.

Ovo je popis pitanja kojeg su sastavili organizatori Olimpijskih igara. Naime u kineskoj je kulturi uobičajeno postavljati otvorena pitanja o novčanim prihodima i redovitosti seksualnih odnosa. Iako je zadiranje u privatni život česta osobina i drugih nacija pa tako i Hrvata- kako ne bi dolazilo do neugodnih situacija- organizacija moli građane da se suzdrže od tabu tema koje bi mogle izazvati neugodu kod turista, navijača, novinara, sportaša i drugih članova olimpijskih ekspedicija zemalja širom svijeta. Jumbo plakati s neumjesnim pitanjima nalaze se gotovo na svakom uglu.

Pročitajte i ovo Ulice Pekinga - 4 Širenje korone VIDEO Sablasno prazne ulice grada s više od 20 milijuna stanovnika: "Krenulo je poput teretnog vlaka bez kontrole" Olaf Scholz POVIJESNA INFLACIJA I RECESIJA Popravljanje odnosa? Njemački kancelar sletio u Peking, odmah ga testirali na koronu, pregledali i avion

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene