Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bronca i Sandri Šarić!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naša taekwondoašica Sandra Šarić osvojila je četvrtu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim Igrama u Pekingu. Sandra je pobjedom nad Portorikankom Asuncio Ocasio Rodriguez na bodove 5:1 osvojila brončanu medalju u kategoriji do 67 kg.

Šarić je do medalje došla kroz repesaž, nakon što je u četvrtfinalu poražena od dvostruke svjetske prvakinje Južnokorejke Hwang Kyoungseon 1:3. No, kako je Hwang ušla u finale, 24-godišnjoj se Sandri otvorila prilika da ipak dođe do medalje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sandra Šarić: 'Pokradena sam od sudaca!' Slika nije dostupna Sandra Šarić: S Korejkom ću se dobro potući

Sandra je u repesažu pobijedila Sheikhu Maithu Almaktoum iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 4:0, a nakon toga je svladala i Portorikanku Rodriguez 5:1.

"Sretna sam zbog bronce, ali nekako ostaje žal zbog nezasluženog poraza u četvrtfinalu od Južnokorejanke. Mislim da sam bila bolja i trebala sam se boriti za zlato", kazala je Sandra.

"U toj borbi sam bila bolja, a sigurna sam da su suci umjesto 2:1 za mene krivo dodijelili poen Južnokorejanki, koja je povela s nepostojećim bodom. Teško se koncentrirati kada te kradu. Bila sam spremna pobijediti svjetsku prvakinju i gotovo sigurno u polufinalu svladati i Francuskinju Epangue. Osim psihološkog šoka zbog poraza, u toj borbi sam ozlijedila nogu i potrošila puno snage, pa sam s malo straha ušla u dvoboj repasaža s Emiratkinjom. Srećom, kada sam to uvjerljivo dobila, više nije bilo straha za broncu". 

"Borba s Portorikankom je bila moja najbolja borba, točno sam znala što treba raditi, a nervoza je nestajala sa svakim bodom. Imala sam dobar osjećaj već ujutro, Martinina bronca mi je dala snagu, a znala sam da će sve biti u redu ako se ujutro probudim raspoložena. Tako je i bilo, bila sam dobre volje otud to silno samopouzdanje u svim mečevima osim protiv Južnokorejanke. Taj dvoboj neću prežaliti", kazala je naša olimpijka koja je rođena u Senju, a nakon treće godine srednje škole preselila se u Zagreb.

"Roditelji mi još uvijek žive u Senju, imam i brata Silvija, a ja studiram upravno pravo. Taekwondoom sam se u Senju počela baviti samo iz razloga jer je to bio jedini sport kojim su se cure mogle baviti u mom gradu".

Brončana Senjanka se nakraju malo i našalila, jer je njezina protivnica iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Maitha Sheikha Almaktoum zapravo princeza i jedina je na cijelom natjecanju bila u stalnoj pratnji tjelohranitelja. Sve do ulaza na tatami.

"Kako je bilo istući princezu? Nadam se da se nije naljutila", kazala je, nakon Snježane Pejčić i Martine Zubčić, i treća hrvatska heroina Olimpijskih igara u Pekingu. 

Sandra je do sada osvojila 6 medalja, među kojima srebro u juniorskoj kategoriji sa SP-a u Irskoj godine 2000. Nakon toga na svjetskim je prvenstvima osvojila jedno srebro (Austrija, 2003.) i dvije bronce (Španjolska, 2005.; Kina, 2007.). Na europskim prvenstvima osvojila je dva zlata, kao juniorka u Pamploni 2001. i kao seniorka ove godine u Rimu. Na Europskome kupu u Grenobleu 2004. osvojila je srebro pojedinačno i ekipno, dok je na Olimpijskim igrama u Ateni u kategoriji do 67 kg završila natjecanje u 1. kolu.

Inače, Korejanka koja je pobijedila Sandru u četvrtfinalu, Hwang Kyungseon, na kraju je osvojila i zlatnu medalju u kategoriji do 67kg. Srebro je pripalo Kanađanki Karine Sergerie.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene