Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vicente Del Bosque novi izbornik Španjolske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Titula europskog prvaka se još nije ni 'ohladila' a Španjolski nogometni savez već je pronašao zamjenu izborniku Luisu Aragonesu koji će preuzeti turski Fenerbahče.

Prema pisanju španjolskih medija novi vođa Furije bit će 57-godišnji Vicente del Bosque, no njegovo će imenovanje navodno još pričekati jer su nadređeni u savezu odlučili 'da se još malo uživa u pobjedi'. Njegovim pomoćnicima bit će imenovani Toni Grande i Javier Minano.

Pročitajte i ovo Zlatko Dalić govori o dočeku u Livnu (Foto: Dnevnik.hr) Oduševljen i sretan Zlatko Dalić komentirao veličanstveni doček u rodnom Livnu: "Poslali smo strašnu poruku svima" Slika nije dostupna Quieroz korak do otkaza

Del Bosque je bivši španjolski reprezentativac i branič Real Madrida kojeg je kasnije i trenirao (1999- 2003). Jedan je od najuspješnijih trenera 'Kraljevskog kluba' svih vremena. U četiri sezone provedene u Realu sve četiri godine je Real doveo do finala Lige prvaka, a dva je puta i osvojio naslov prvaka Europe (2000. i 2002.). Osvojio je i dva naslova prvaka Španjolske (2001. i 2003.), španjolski Superkup 2001., Europski superkup 2002., te Interkontinentalni kup također 2002. 

Od 186 utakmica na čelu Reala, Del Bosque je dobio nevjerojatnih 104. Iako klub još od 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća nije nizao tolike uspjehe, čelništvo Reala je 2003. odlučilo ne obnoviti mu ugovor i to samo jedan dan nakon što im je donio 29 naslov prvaka Španjolske i tjedan dana nakon što je u klub došao David Beckham. Ponuđeno mu je mjesto tehničkog direktora što je odbio i otišao u turski Bešiktaš. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene