Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Terim: Bit ćemo spremni na sve, pa i na kaznene udarce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadimak car dovoljno oslikava kakav status ima turski izbornik Fatih Terim u domovini. Ugledan stručnjak, velikog autoriteta i znanja. Uoči europskog prvenstva je šokirao tursku javnost kada je s popisa putnika izostavio najboljeg strijelca u povijesti reprezentacije Hakana Sukura.

  No, Terim je imao svoju viziju od koje nije želio odustati. Na koncu se rizik isplatio i usprkos startnom porazu od Portugala Turska je stigla do četvrtfinala gdje je očekuje Hrvatska.

Pročitajte i ovo Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna AKCIJA NA POLJUDU Policija objavila koliko je osoba privedeno i uhićeno na utakmici Hrvatske i Francuske

O našoj momčadi turski strateg nije želio previše trošiti riječi. Istaknuo je kako se radi o odličnoj momčadi koja će biti neugodan suparnik. No, Terima trenutačno više brinu brojni izostanci igrača. Zbog ozljeda i suspenzija izvan stroja su šestorica igrača. Među otpisanima su i četvorica igrača iz prve momčadi - Volkan Demirel, Servet Cetin, Mehmet Aurelio i Emre Gungor.

'Mi znamo koje su naše mogućnosti. Bez obzira na probleme sa sastavom nećemo odustati od naše igračke filozofije. Krenut ćemo oprezno i pažljivije, no biti ćemo hrabri', najavio je Terim dodavši kako ne razmišlja o mogućim produžecima ili jedanaestercima.

'Ne razmišljamo o produžecima, no biti ćemo spremni i za njih, ali i za kaznene udarce.'

Terim je bio izbornik turske reprezentacije 1996. godine kada su na EURU u Engleskoj 'Ćirini sinovi' slavili 1:0 pogotkom Gorana Vlaovića. Premda Terim nije želio spominjati tu utakmicu, sasvim sigurno se želi osvetiti. Terim nije želio otkriti sastav koji će igrati, tek je naglasio kako će njegova momčad bez obzira na imena biti 'hrabra i motivirana'.

>> Bilić: Turci su pokazali dvije vrste igre, napadačku i suludo napadačku

>> Niko Kovač: Ne želim se oprostiti protiv Turske

>> EURO: Turski novinari uvjereni u pobjedu

>> 'Daj Bože da pobijedimo Tursku'

>> EURO: Rakitić spreman, Bilić: 'U četvrtfinalu nema favorita'

Posljednjih dana Terim ratuje s turskim novinarima, no dan uoči utakmice s Hrvatskom odlučio je zakopati ratnu sjekiru.

'Glupo je zbog radosti naših pobjeda, drugima nanositi bol i tugu. Niti jedna pobjeda nije vrijedna ljudskog života', poručio je turski stručnjak koji je tijekom karijere vodio talijanske klubove Milan i Fiorentinu, dok je s Galatasarayem osvojio Kup Uefa.

Više o Euru na www.euro2008.dnevnik.hr .

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene