Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

UEFAće u četvrtak i petak u Bordeauxu održati zasjedanje Izvršnog odbora na kojem će jedna od glavnih točaka rasprave biti sudbina Europskog prvenstva 2012. godine koje bi se trebalo održati u Ukrajini i Poljskoj.


U Poljskoj i Ukrajini su vrlo optimistični uoči zasjedanja i vjeruju kako neće biti nikakvih sankcija, međutim dio europske nogometne javnost smatra kako bi UEFA mogla domaćinstvo povjeriti nekoj drugoj zemlji.

Vezani članci Volodimir Zelenskij (Foto: AFP) Ukrajinski predsjednik o mogućnosti rata s Rusijom: "To je najgora stvar koja se može dogoditi, no ta mogućnost postoji" Koronavirus, ilustracija Brojne zemlje uvode sve jače mjere - od maski na otvorenom, zatvaranja kina i do posebnog vremena za odlazak starijih u kupovinu

'Dobro ćemo proučiti izvještaj naših stručnih službi koliko su Poljska i Ukrajina otišle daleko s radovima i što se u zadnja tri mjeseca promjenilo,' najavio je direktor komunikacija UEFA-e William Gaillard.

Prilikom posljednjeg posjeta tim zemljama predsjednik UEFA Michel Platini je bio iznimno nezadovoljan do tada učinjenim pokazavši organizatorima 'žuti karton'. Već tada se nagađalo kako bi Poljaci i Ukrajinci mogli ostati bez domaćinstva, no dobili su tri mjeseca 'popravnog'.

'Nema razloga za zabrinutost. Radovi dobro napreduju i vjerujem kako će UEFA biti zadovoljna,' kazao je predsjednik Poljskog nogometnog saveza (PZPN) Michal Listkiewicz.

UEFA će u Bordeauxu raspraviti i o mogućnosti proširenja završnice europskih prvenstava sa 16 na 24 reprezentacije.