Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kaka i Papa Benedikt XVI. zajedno ulaze u povijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanova zvijezda, Brazilac Kaka, stajat će tik uz Papu Benedikta XVI. koji će postati prvi vrhovni poglavar u povijesti katoličke crkve koji će poglavlja Biblije čitati na televiziji.

26-godišnji Kaka i 31-godišnji branič Juventusa Nicola Legrottaglie nalaze se na popisu poznatih imena koja će sudjelovati u kontinuiranom čitanju Svetog pisma na talijanskoj nacionalnoj televiziji RAI, a koje počinje 5. listopada čitanjem poglavlja Postanka.

Pročitajte i ovo Pronalazak izraelskih arheologa (Foto: AFP) Veličine manje kovanice Pronađen 2700 godina star otisak pečata koji ide u prilog biblijskoj priči Benjamin Netanyahu (Foto: AFP) Netanyahu poručio svijetu ''Nastojanja da se zaniječe veza Židova s Jeruzalemom su apsurdna. Možete to pročitati u jednoj jako dobroj knjizi - zove se Biblija''

Kakino sudjelovanje u sedmodnevnom maratonu čitanja Biblije neće iznenaditi nogometne fanove koji znaju na koji način 'proslavlja' postignute golove - uzdiže ruke prema nebu u znak zahvale Bogu te podiže dres ispod kojeg uvijek nosi majicu na kojoj piše 'Ja pripadam Isusu'. Najbolji nogometaš svijeta 2007. i dobitnik 'Zlatne lopte' nakon završetka igračke karijere namjerava postati evangelistički svećenik, tvrdi kako je Biblija njegova najdraža knjiga, član je mnogih crkvenih organizacija, čak desetinu zarade daje crkvi i izrazito je ponosan na to što je u brak ušao nevin. Dodajmo tome i kako je FIFA-in trofej iz 2007. darovao Evangelističkoj crkvi Kristovog uskrsnuća u Sao Paolu za vrijeme novogodišnje mise. 

Osim poznatog nogometaša čitanju Bilbije na televiziji nazočit će i Oskarovac Roberto Benigni koji će i sam pročitati dio poglavlja Postanka, a u pauzama između čitanja gledateljima će pjevati tenor Andrea Bocelli. U projektu će sveukupno sudjelovati oko 1500 osoba - kardinali, rabini, političari, akademici, policajci, sportaši, studenti, vojnici i radnici u tvornici. Čitanje Biblije će 10. listopada 'zatvoriti' kardinal Tarcisio Bertone.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene