Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrgović ''obješen''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati huligani objesili su u noći s petka na subotu ispod sjeverne tribine maksimirskog stadiona lutku odjevenu u improvizirani dres Hajduka s imenom novog igrača Dinama Mirka Hrgovića, bivšeg igrača splitskog kluba, a taj je čin večeras osudio predsjednik Udruge navijača Dinama Ivan Šagud.

Iako su navijači Dinama Bad Blue Boysi nakon dolaska Hrgovića izdali priopćenje u kojem kažu da nikada neće priznati Hrgovića, predsjednik Udruge navijača Dinama Ivan Šagud izjavio je za HTV da se ta Udruga ograđuje od ispada koji se dogodio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Andrija Hrgović, Mirkov brat, pobjednik 293. sinjske alke Slika nije dostupna Hrgovićeva majka: Nazivaju ga Srbinom, a prognani smo i ubili su mu oca!

Šagud je kazao da je Zagreb milijunski grad i da ima puno pojedinaca koji rade sve i svašta na svoju ruku, no on smatra da "nasilje i ovakva riješenja neće dovesti nigdje jer tu samo gubi Dinamo".

Glasnogovornik Dinama Ado Kožul za medije je izjavio kako je to strašan čin koji ne zaslužuje komentar, a sam Hrgović nije želio ništa komentirati.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba izjavila je da se za počiniteljima traga te da će se po završetku postupka znati kako će se navedeno djelo okvalificirati.

Lutka obješena s omčom oko vrata imala je navijačku baklju zabijenu među nogama, a na dresu s Hrgovićevim brojem 18 nacrtan je grb splitskog kluba sa zvijezdom petokrakom. Na zemlji je, pak, ležao karton s natpisom "minirano".

Obješenom lutkom nepoznati huligani još su jednom poručili kako Hrgović nije dobrodošao u Dinamo i kako se još uvijek ne mogu pomiriti sa činjenicom da je igrač koji nosi priznanje "Hajdučko srce" sada član njihova kluba.

BBB ga najviše prozivaju zbog tučnjave s navijačem Dinama na malonogometnom turniru. Već nakon potpisivanja ugovora najavili su da ga neće prihvatiti, a na utakmici prvog pretkola Lige prvaka s irskim Linfieldom skandirali su protiv njega i umalo prekinuli utakmicu zasuvši teren bakljama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene