Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS kažnjen sa 30.000 švicarskih franaka zbog rasističkog ponašanja navijača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog rasističkog ponašanja dijela navijača tijekom utakmice između Hrvatske i Engleske, Međunarodna nogometna federacija je kaznila Hrvatskih nogometni savez sa 30.000 švicarskih franaka.

U HNS su se pribojavali i veće kazne, a strahovalo se i od moguće suspenzije. FIFA je ipak, HNS ponovno kaznila novčano.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH"

"Rasizmu nema mjesta na stadionima i ova kazna je poruka kako FIFA neće trpjeti takve ispade," poručili su iz krovne nogometne organizacije.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je naglasio kako smo ovaj put dobro prošli. 

"Nikada nije dobro kada moraš plaćati kazne. Te smo novce mogli potrošiti u humanitarne svrhe. Činimo velike napore kako bi utakmice protekle u vrhunskoj organizaciji, a zanimljivo da nakon utakmice s Engezima nije bilo pritužbi na ponašanje naših navijača, niti je išta navedeno u službenim dokumentima," dodao je Srebrić.

Glavni tajnik je istaknuo kako rasizam praktički ne postoji na hrvatskim stadionima jer u našim klubovima igraju igrači sa svih kontinenata i svih rasa. Međutim, u HNS-u strahuju kako bi novi ispadi dijela hrvatskih navijača mogli izazvati i daleko veće kazne.
"To je realnost, jer svako ponavljanje nesportskog ponašanje izaziva i mnogo rigorozniju kaznu," zaključio je Srebrić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene