Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neviđeni medijski rat Nijemaca i Poljaka pred njihov međusobni dvoboj na EURU 8. lipnja primorao je na reakciju čak i UEFU, koja je upozorila obje strane da smire tenzije.


"Situacija je otišla predaleko i to više nema veze sa nogometom. Nadamo se da će se tenzije smiriti, te da će u prvom planu biti nogomet", izjavio je glasnogovornik UEFE Robert Faulkner.

Vezani članci Svađa bračnog para, ilustracija Prijeti li ovoj europskoj zemlji zabrana razvoda braka? "To je civilizacijski nedopustivo, a nisam sigurna ni koliko je u interesu Crkve" PR Na Jarunu se uživalo u pozitivnom rivalstvu uz nogomet i Heineken®

U poljskim novinama Super Express se danas pojavila foto-montaža u kojoj poljski izbornik Leo Beenhakker drži odrubljene glave njemačkog izbornika Joachima Loewa i kapetana Michaela Ballacka, uz naslov "Leo, donesi nam njihove glave".

Od sporne foto-montaže se ogradio i poljski veleposlanik u Njemačkoj Marek Prawda, koji je za njemački Die Welt izjavio da se radi "idiotariji", koju su napale i sve ozbiljnije poljske tiskovine. 

Distancirao se i Beenhakker, te vodstvo poljske reprezentacije, dok je u Njemačkoj parlamentarac Peter Danckert zatražio službenu ispriku poljske vlade.