Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekskluzivno Da Silva: 'Sad sam puno bolje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eduardo Da Silva, najbolji napadač hrvatske nogometne reprezentacije dao je ekskuzivni intervju za Novu TV u Rio de Janeiru.

Iako je kilometrima udaljen od hrvatske reprezentacije Eduardo Da Silva sprema se navijati za kockaste. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'News of The World' objavio lažan intervju s Eduardom Slika nije dostupna Eduardo na rehabilitaciju u Brazil?

'Pošto neću igrati na Europskom prvenstvu jedva čekam da počne utakmica, pa da mogu navijati. Sada mi je najbitnije da je sve što mi se dogodilo iza mene. Mirniji sam i jedva čekam utakmicu. Siguran sam da će Hrvatska pobijediti', kaže Eduardo da Silva. 

hrvatski reprezentativac nadodaje kako su prema njegovom mišljenju favoriti zemlje poput Francuske, Portugala, Španjolske, Italije, Njemačke i Nizozemske, ali kako je Hrvatska odmah uz njih.

'Za Hrvatsku je najvažnije da prođe skupinu. Onda će sve biti lakše. Ako prođe skupinu stići će daleko. Možda čak do polufinala', vjeruje Da Silva u Vatrene.

Razglednica iz Brazila ponudila je prekrasne kadrove Ria. Lijepo vrijeme, poznato okruženje, obitelj i prijatelji pomažu našem najboljem napadaču u oporavku.

'Dobro sam, osjećam se puno bolje, mogu hodati i puno sam sigurniji. Najgore je prošlo. Tu sam sa svojom obitelji i prijateljima. To mi isto puno pomaže u bržem oporavku. Brzo mi prolazi vrijeme i osjećam se puno lakše', kaže Eduardo napominjući kako je sada malo manji medijski pritisak na njega nego odmah nakon ozljede pa se osjeća mirniji.

'Kad sam se ozlijedio, svi su me tražili, iz cijelog svijeta pogotovo iz Hrvatske i Brazila. Ali tada se nisam baš najbolje osjećao pa nisam htio davati izjave', dodaje Eduardo.

Terapija koju provodi, pod budnim okom terapeuta brazilske reprezentacije, odvija se iznimno uspješno. 

Eduardo već lagano trči, a vježbe traju i do šest sati na dan. 

Prognoze za povratak su izvrsne. 

'Zadovoljan sam jer radim s jednim od najboljih, ako ne i s najboljim fizioterapeutom u Brazilu. On je fizioterapeut brazilske reprezentacije i meni je to čast. na dan radimo po 6 sati što se vidi i po tome koliko sam nepredovao', priča o svojim vježbama vidno zadovoljan hrvatski reprezentativac.

Već sljedeći mjesec Dudu će početi treninge s loptom, a povratak na travnjake mogli bismo očekivati već u rujnu! 

'Eduardova ozljeda je bila vrlo ozbiljna. Kost je bila veoma oštećena. Prvo smo radili samo na oporavljanju kostiju, a potom smo krenuli s oporavkom mišića. Smatramo da će Eduardo već slijedeći mjesec moći započeti s osnovnim treningom s loptom. Veliki su izgledi da se vrati treniranju i igranju nogometa već slijedećeg rujna', kaže dr. Odir de Souza, kineziolog brazilske nogometne federacije.

Iako daleko i od Hrvatske i od Engleske, Dudu je upoznat sa svim zbivanjima pa tako i velikim transferom Luke Modrića.

'Luka je moj dugogodišnji prijatelj, dobro ga poznajem i mislim da na njega ne trebam trošiti previše riječi, on je pokazao kakav je. potpisao je ugovor s velikim klubom i samo mi je malo žao što ćemo biti rivali. Ali želim mu svu sreću i dobru igru na Euru. Živjet ćemo blizu pa ćemo se moći često viđati', dodaje Dudu sretan što će u Engleskoj imati mogućnost viđati i svog bliskog prijatelja.

Našoj je reprezentaciji poručio kako je uz njih te da čvrsto vjeruje u pobjedu protiv Austrije.

'Želio bih pozdraviti sve dečke i izbornike. Dajte sve od sebe. Htio bih biti s vama. Sigurno ćete ići što dalje na Europskom prvenstvu', poručio je svojim suigračima iz reprezentacije Eduardo da Silva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene