Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ćiro se prvi put u karijeri ispričao za poraz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon subotnjeg poraza od Turske 2:1 u kvalifikacijama za SP 2010., izbornik BiH Ćiro Blažević, prvi se put u karijeri ispričao igračima.

BiH je povela pogotkom Edina Džeke u 27. minuti i držala prednost dok u 51. minuti nije izjednačio Sabri Sarioglu. U 66. minuti utakmicu je preokrenuo Mevlut Erdinc koji je zabio za konačnih 2:1. 

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

'Učinio sam nešto što još nikada u karijeri nisam, igračima sam se skrušeno ispričao za poraz. Zamolio sam ih da mi oproste jer su izgubili', kazao je Ćiro nakon utakmice. 

No, nije ipak okrivio samo sebe. Bosanski mediji prenose kako Ćiro smatra da je za poraz krivac i Safet Nadarević koji se ozlijedio na treningu nekoliko dana prije utakmice protiv Turske. Ćiro se toliko naljutio na 28-godišnjeg braniča da je izjavio kako ga više neće ni zvati u reprezentaciju.

>> Ćiro nije uspio nadmudriti Terima

'Sam je sebe otpisao. Došao je k meni i rekao mi da hoće u Bihać jer mu je sestra slomila nogu. Smatrao sam da treba trenirati, no ipak sam ga pustio. Propustio je trening u ponedjeljak, trening u utorak... Otrov mu se nagomilao u mišićima koji su ostali zgrčeni i dogodilo se to što se dogodilo', kazao je Ćiro te dodao da će svakoga tko se nije spreman žrtvovati za uspjeh reprezentacije bez ustručavanja i emocija odstraniti. 

Osim poraza, BiH je u Turskoj doživjela još jedan udarac uoči utakmice s Armenijom koja se igra u srijedu. Ćiro ne može računati na Ivana Radeljića, koji je dobio drugi žuti karton, a ni na vratara Kenana Hasagića koji je ozlijedio koljeno. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene