Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peti ovosezonski trener brazilskog prvoligaša Vasca da Game, Renato Portaluppi objavio je da će novčano kazniti svakog igrača s viškom kilograma, ako ne smršavi do kraja tjedna.


''Igrač uči samo na dva načina: ako izgubi svoje mjesto u prvoj momčadi ili ako ga kazniš!'', izjavio je trener Renato, koji je u svojim igračkim danima održavao imidž nesputanog ženskara, a na terenu je zaradio mnogo disciplinskih kazni.

Vezani članci Debljina, ilustracija Ogroman problem kod trećine djece i više od polovice odraslih tijekom pandemije: "To je drugi faktor za teži oblik bolesti, odmah nakon dobi" Ometanje deložacije na Črnomercu Aktivisti Živog zida zbog ometanja deložacija dobivaju velike kazne, a stranka im ne želi pomoći: "Izmanipulirani smo"

''Igrači jedu mnogo smeća. Svatko mora biti na svojoj idealnoj težini do petka ili će biti kažnjen sa 164 dolara za svaki kilogram viška.''

Prema brazilskim novinama Globo, šest je igrača koji se bore s viškom kilograma i ne gine im novčana kazna.

Vasco da Gamma nalazi se na 17. mjestu brazilskog prvenstva i do kraja će se sezone boriti za opstanak. Renato je došao na klupu kluba u prošlom kolu i odmah doživio poraz protiv Palmeirasa. Mora da je bio jako nezadovoljan igrom momčadi u toj utakmici, kad se odlučio na ovakve mjere.

Da Renato nije jedini s radikalnim metodama uvođenja discipline u brazilskoj ligi, dokaz je trener Figueirensea Mario Sergio, koji je odredio da će do kraja prvenstva, 7. prosinca, njegova momčad živjeti u karanteni!

''Izlazimo van tek kad završi prvenstvo. Nema više slobodnih dana za nikoga, uključujući i mene,'' izjavio je trener Mario Sergio.